Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BMB con. – An Evening at the Factory

do 15 september @ 20:00 - 23:00

Onder de naam ‘An evening at The Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. BMB con. komt hun project ‘Over de Grens – de Overkant’ te presenteren, waar ze al sinds 2017 aan werken… aan de IJssel.

“Oorspronkelijk hebben we dit project ook geprobeerd uit te voeren bij de Lek, maar die rivier stroomt te langzaam.”

Het project is in eerste instantie bedoeld om te horen of een stromende rivier effect heeft op geluid dat van de ene oever naar de andere wordt gezonden. Hoe klinkt de overkant aan deze kant en aan de overkant zelf? Vormt de rivier een barriere; is het stil aan de overkant? De schepen brommen hun weg over de rivier, hoe ver hoor je dat? En wat horen de vissen? BMB con. zal deze avond diverse materialen gebruiken die ze in de loop der tijd hebben verzameld.

BMB con. is een collectief dat werkt met geluidskunst in diverse vormen, opgericht in 1989 door Justin Bennett, Wikke ‘t Hooft en Roelf Toxopeus. Sinds 2006 bestaat BMB con. uit het duo Bennett en Toxopeus in samenwerking met andere personen en groepen. In het project ‘Over de Grens – de Overkant’ werd samengewerkt met Wineke van Muiswinkel.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

Gegevens

Datum:
do 15 september
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/bmb-con/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon:
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie