Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

An Evening at the Factory: Ensemble Extra Ordinair

do 19 mei @ 20:00 - 23:00

*LET OP! Deze voorstelling is verplaatst van 18 november naar 20 januari, naar 19 mei vanwege coronamaatregelen. Kaartjes blijven gewoon geldig. Mensen die een kaartje hadden gekocht krijgen hierover bericht.

De artist meetup van de Gelderlandfabriek:
Elke maand betreden 1 of 2 kunstenaars de zeepkist van the Factory: een avond voor en door vreemde eenden, de zwarte schapen, de haantjes de voorsten en de odd ones out. Je weet nooit precies wat je krijgt, maar dive in en laat je inspireren, verwarren, verrassen of ontregelen. Dit keer komt Ensemble Extra Ordinair voor ons optreden!

Nora Mulder en Han Buhrs zijn Ensemble Extra Ordinair: ritmisch gillende rondzingemmers, ploppende dienbladen, wokdekselpercussie, snoevende toffeetrommelbas, nicht-wohl temperierte stemvorken, op hol geslagen snijbonenmolens en mopperlades, metylpiano, hedendaagse muziek van voor de oorlog (met walmnoten), vermoeide orgeltjes, piepende bluesharp, ultrakorte stampliederen en spuugspreeksels. Leuk is mogelijk anders, maar niets is amusanter dan met bloedige ernst vertolkte eigenaardigheden en in meezingbare verzen gevatte melancholika.

Nora Mulder is pianiste, cimbalomspeelster, improvisator en ‘fabricator’. In zijn 2019 won ze de prestigieuze Willem Breuker Prijs. Ze speelt oa. in het Corkestra onder leiding van Cor Fuhler, met Anne Laberge, Tobias Delius, Ab Baars, Andy Moore, Wilbert de Joode, Tony Buck en Michael Vatcher. De lijst ensembles, orkesten en artiesten waarmee ze werkte is lang en indrukwekkend.

Han Buhrs is een vocalist die je met zijn rauwe keelgeluiden en gruizig gezongen taal bij de strot grijpt. Een door de wol geverfde virtuoos met een zeldzaam donkere en doorleefde stem. Hij maakt(e) bijvoorbeeld ook deel uit van The Ex, Palinckx en het Ig Henneman Tentet.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

Foto door Jeroen Helle

Gegevens

Datum:
do 19 mei
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/an-evening-at-the-factory-ensemble-extra-ordinair/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon:
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie