Laden Evenementen

« Alle Evenementen

artist talk Inez Ishizaki – an Evening at the Factory

zo 15 september @ 17:00 - zo 10 november @ 18:00

Inez Ishizaki is een Visual Artist uit Arnhem, die in 2023 afstudeerde aan ArtEZ University of the Arts. Zij exposeert haar werk de hele zomer in de entree van de Gelderlandfabriek. Deze periode sluiten we af met een finnisage waarin we in gesprek gaan met de beeldend kunstenaar.

“In mijn werk zie ik tekeningen als ruimtelijke schetsen, filmfragmenten en potentiële decorstukken. Het beeld ontstaat stap voor stap uit gestileerde elementen die op elkaar geplakt worden. Deze grafische aanpak wordt gebruikt in zowel mijn tekeningen als de ruimtelijke installaties ervan. Japanse ukiyo-e prenten en animaties zijn invloedrijke observatiebronnen voor een gevoel van dieptewerking dat veel aan de verbeelding overlaat.

De omarming van platheid in levendige lijnen, gebrek aan schaduw, half in beeld geplaatste elementen en een rijk vlakkenspel aan patronen maken het spannende middelen voor een theatrale vertelling.

Verwondering staat centraal, en de scènes die ik teken zijn geladen door een aanhoudende spanning. Zowel voor de kijker als voor mijzelf is het een dwaaltocht door een wereld met een verhaal dat zich blijft ontvouwen in verstilde fragmenten. Bekende texturen worden in wonderlijke situaties geplaatst en bespelen zo de zintuigen.”

foto header: Django van Ardenne

Deze artist talk komt vanuit de serie: an Evening at the Factory. Deze keer op zondagmiddag aansluitend aan Jam, Jazz & Pizza met Fay Claassen, Karel Boehlee, Koosje en Joao Erbetta.

Gegevens

Begin:
zo 15 september @ 17:00
Einde:
zo 10 november @ 18:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/artist-talk-inez-ishizaki/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie