Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jam, Jazz & Pizza: Aznavour mon amour

zo 17 oktober 2021 @ 14:30 - 15:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Eén evenement op zo 17 oktober 2021 om 16:00

Britta Maria met Maurits Fondse, Oleg Fateev en Simone Sou brengen een ode aan het leven en de muziek van Charles Aznavour.
De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn  prachtige liedjes en stem.

Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (Chansons van  Schoonheid en Troost) en pianist/zanger Maurits Fondse, accordeonist Oleg  Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog met Jeroen Willems) en Simone Sou op  drums en percussie (In haar thuisland Brazilie is zij een grote ster)

Met chansons in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands

Ze spelen de prachtige chansons van Aznavour en vertellen tussen door over  zijn leven: Zijn afkomst, zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde  in eerste instantie niets van hem weten. Zijn schrijftalent, hij schreef o.a. ook  liedjes voor Edith Piaf, zijn volhardendheid en zijn uiteindelijke triomf.

Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore,  Etre, Tous les Visages de l’Amour, Comme ils disent naar Les Comédiens. Maar  ook met onbekendere chansons, Aznavour schreef er immers meer dan 1300.

Emmenez-moi au bout de la Terre…

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

Gegevens

Datum:
zo 17 oktober 2021
Tijd:
14:30 - 15:30
Evenement Categorie:

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
Telefoon
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie