Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bobby Veldhuizen – expositie

do 16 maart @ 19:30 - zo 14 mei @ 17:00

“Binnen mijn werk onderzoek ik ‘het alternatief’. Verschillende manieren van zien, denken en leven zoals beschreven in tegencultuurbewegingen, speculatieve fictie en anti-hegemonische filosofische gedachten, beïnvloeden mijn praktijk.” Bobby gebruikt in haar schilderijen een breed scala aan materialen zoals: olieverf, muurverf, acrylverf, spuitverf, permanent marker, lak, epoxy, zand, vuil, lijm, siliconen, drakenbloed, terpentine, bloemen en meer. Door de onvoorspelbaarheid van het mengen van deze materialen voelt ze zich een soort alchemist of een soort heks. Bobby houdt ervan om niet alleen materialen maar ook stijlen te mixen. 

“Mijn schilderijen zouden kunnen worden aangeduid als ‘dubbelzinnige abstracties’, die ergens tussen abstractie en representatie zweven.
Misschien zijn schilderijen nutteloos en reflecteren ze als zodanig op niets anders dan op zichzelf. Mijn grootvader vertelde me dat niets iets is, en daar zit ik aan vast, waarschijnlijk voor de rest van mijn leven. In zijn sigarettendoosje stond geschreven dat zij die weten niet spreken. Ik spreek wel eens.”

Opening: donderdag 16 maart om 19:30 uur

Gegevens

Begin:
do 16 maart @ 19:30
Einde:
zo 14 mei @ 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/expositie-4/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie