Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekenweek: Philip Huff

wo 13 april @ 19:30 - 21:30

Bibliotheek Rivierenland en Boekhandel Tomey ontvangen schrijver en regisseur Philip Huff. In februari verscheen Wat je van bloed weet, zijn eerste roman in acht jaar, waar hij bijna veertien jaar aan werkte. Het boek werd lovend ontvangen en het kwam binnen op nummer één in de Bestseller60.

Wat je van bloed weet
Wat je van bloed weet is een roman over opgroeien in een gewelddadig gezin; over de wording van kind tot man, en over de liefde – de liefde voor Cato, maar ook voor Alex, de jongere broer van de verteller. Het is een roman over machteloosheid in familieverhoudingen en over de vraag of je jezelf ooit uit die verhoudingen kunt bevrijden.

Philip Huff
Philip Huff (1984) studeerde filosofie en geschiedenis in Amsterdam. Zijn verhalen en essays publiceerde hij in een groot aantal bladen, waaronder De Gids, Hollands Maandblad, Hollands Diep, NRC Handelsblad, Volkskrant Magazine, De Correspondent, De Groene Amsterdammer en verschillende buitenlandse bladen. In 2009 verscheen de roman Dagen van gras, die hij bewerkte tot het scenario van de televisiefilm met dezelfde naam. Drie jaar later werd het debuut gevolgd door Niemand in de stad. De bioscoopverfilming hiervan ging in 2018 in premiere op het Nederlands Filmfestival. Zowel het boek als de film ontvingen veel positieve reacties van publiek en recensenten, en Huff won voor de roman en het scenario een prijs (alsook voor zijn korte verhalen).

De verhalenbundel Goed om hier te zijn verscheen in 2013. Boek van de doden (2014) is Huff meest recente roman. In 2015 verscheen de persoonlijke leesgeschiedenis Het verdriet van anderen, een boek over de waarde van literatuur. Ook schreef hij het scenario van de telefilm Groenland uit 2015.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met boekhandel Tomey.

Tickets en meer informatie

Gegevens

Datum:
wo 13 april
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Boekhandel Tomey
Markt 8
Culemborg,