Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boektaxatie Bibliotheek

za 13 november @ 13:00 - 15:30

Op zaterdag 13 november vindt er een taxatiemiddag plaats in de bibliotheek van Culemborg. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken denk aan (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.”

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in de bibliotheek, Herenstraat 29 op zaterdag 13 november van 13.00 tot 15.30 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer informatie: www.bibiotheekrivierenland.nl/agenda

Gegevens

Datum:
za 13 november
Tijd:
13:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Locatie

Bibliotheek
Herenstraat 29
Culemborg,
Bekijk de site van Locatie