Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opgeschort | Bonte bundelpresentatie ‘Ouder en ouder’: Houtschild, Philippi en vrienden

vr 19 november 2021 @ 20:30

Helaas, helaas, helaas. Technisch gesproken is een bundellancering een evenement. Met in het geval van deze ‘bonte avond’ een signeersessie en bovendien verplaatsingen van het publiek naar andere ruimten. Naar de letter, maar ook naar de geest van de aangescherpte coronamaatregelen kunnen we dit evenement daarom niet laten doorgaan. We zullen zo snel mogelijk een nieuwe datum aankondigen. Wie een kaartje heeft gekocht is inmiddels op de hoogte gesteld.

 

We blijven allemaal tot onze laatste ademtocht in gesprek met onze ouders, of we het willen of niet (…).
Deze recente uitspraak van Frénk van der Linden is het motto van het nieuwe gezamenlijke kunstwerk van dichter Marco Houtschild en beeldend kunstenaar Rop Philippi. Na hun geslaagde samenwerking in ‘Houtschilds beknopte Vogelverzenveldgids’ vonden de beide met de Stadsspeld gelauwerde Culemborgers dat het tijd werd voor een nieuw project. Met de vogels hadden ze een thema te pakken waar velen iets mee hebben. En opnieuw is het ze gelukt zo’n onderwerp te vinden. Ieder mens heeft nu eenmaal een vader en een moeder.

In de bundel ‘Ouder en ouder’ onderzoekt Houtschild de relatie met zijn ouders, waarvan er één vroeg is overleden. Alhoewel de gedichten een particuliere oorsprong hebben, krijgen ze met Houtschilds vaardige pen een universele zeggingskracht. De bundel bevat nieuw en ouder werk. Bij deze ‘pap-en-mam-gedichten’ heeft Philippi een geheel nieuwe vormtaal ontwikkeld. Zijn beeldcollages vormen er een gelaagde en sferische toevoeging bij. Tot slot heeft grafisch ontwerper Hans Bassa de bundel weer fraai weten vorm te geven.

Om de bundel feestelijk ten doop te houden, hebben Houtschild en Philippi jonge én oude vakbroeders en -zusters gevraagd met het thema aan de slag te gaan. Dat resulteert in een gevarieerd programma vol voordracht, muziek en expositie.

Bestel hier je tickets!

Entree:
Let op: coronatoegangsbewijs verplicht!
Toegang: € 11,-
Toegang voor 1 persoon incl. bundel: € 26,-
Toegang voor 2 personen incl. (1) bundel: € 32,50
Prijs losse bundel: € 20,-
Prijs unieke beeldcollage (40x60cm): € 300,-

 

Gegevens

Datum:
vr 19 november 2021
Tijd:
20:30
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
www.marcohoutschild.com

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
Telefoon:
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie