Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Com-passion 2.0

vr 22 april @ 19:00 - 22:00

Sinds 2010 organiseert Stichting “Gewoon Klassiek” uit Druten, Com-Passion concerten in de week voor Pasen.
Voortgekomen uit de Mathäus-Passion zijn de Com-passion concerten, voorstellingen waarin we muzikaal meelopen in het lijdensverhaal van Jezus.
Essentieel is het accent op het ‘universele verhaal’: de verbanden en herkenbaarheid van actuele gebeurtenissen wereldwijd. Met algemeen-menselijke thema’s als lijden, sterven, afscheid nemen, uitsluiting en de dunne scheidslijn tussen liefde & verraad. Maar ook met de positieve uitwerking van compassie, hoop op- en vertrouwen in-, het nieuwe begin dat zich met Pasen aandient. Om even stil te staan bij het duister overwonnen door het licht. Muziek van vrede, liefde en hoop.
Het complete concertprogramma concentreert zich op het thema Compassie, in een combinatie tussen klassiek en modern. U hoort muziek uit de Mathäus-Passion van J.S. Bach, gecombineerd met werken van Bizet, Korngold en Jenkins. Tussendoor wordt u meegenomen in licht-klassiek, jazz en muziek uit film en musical. Samen met Freddy van Maurik (piano) uit Elst, Nader Idea (saxofoon) uit Syrië, Zoë Banken (alt) uit Druten, vormt Gery een uniek en professioneel ensemble. Het muziekprogramma wordt afgewisseld met korte verbindende teksten voorgedragen door Pastor Frank Duivenvoorde.
Datum, tijd:
22 april, 19:00-22:00. Wanneer men liever later dan 19:00 aansluit, kan dat ook om 20:30.
Meer informatie & tickets
YouTube Link met voorproefje

Gegevens

Datum:
vr 22 april
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Oud Katholieke Kerk
Varkensmarkt 18-20
Culemborg,
Bekijk de site van Locatie