Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Debby Petter | Niet te geloven!

do 2 februari 2023 @ 20:15 - 22:30

Debby Petter komt doen waar Debby Petter goed in is: een prachtige monoloog spelen.

Haar nieuwste voorstelling gaat over een vrouw die opgroeit in een diepgelovige gemeenschap, in een sekte. Ze kan pas breken met het beklemmende milieu als ze zelf moeder is. Ze vlucht en neemt haar zoon mee.

Dan begint het pas. Hoe vrij is dat leven waar ze zo naar verlangde? Dat leven zonder regels en enig houvast. Hoe begin je na je dertigste geheel opnieuw? Wie worden je vrienden? Wie was je? Wie ben je? Wie wil je worden? Hoe leef je een leven dat altijd streng verboden was? Er volgt een zoektocht in een donker woud vol vraagtekens en erg weinig antwoorden.
De bekende voorbeelden komen voorbij, van Ruinerwold tot de Jehova’s. Maar ook de wereld zonder enig geloof. Hoe vrij ben je dáár nou eigenlijk? Zit niet iedereen een beetje ingesnoerd? Is ieder gezin niet ook een kleine sekte? Wat zijn de regels op je werk? Snakken we indirect niet allemaal naar discipline en beperkingen? Hoe vrolijk mag je over dit soort zaken praten?

Debby vertelt het verhaal vol humor over geloof, wanhoop en liefde. En of je er wijzer uitkomt? Nee. In tegendeel. Maar een ding weet ze zeker: Zelfs God kan er om lachen. En huilen.

Met tekstbijdragen van Youp van ’t Hek.

Gegevens

Datum:
do 2 februari 2023
Tijd:
20:15 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Theater De Fransche School
Telefoon:
0345 - 521546
E-mail:
kassa@theaterdefranscheschool.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater De Fransche School
Havendijk 1
Culemborg,
Telefoon:
0345 521 546
Bekijk de site van Locatie