Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Enkeltje Holandija | Nick Teunissen

vr 21 april @ 20:15 - 22:30

Sarajevo 1994.
Een stad in oorlog. Onophoudelijk bestookt. Alles en iedereen geïsoleerd van de buitenwereld. Maar onder de luchthaven is een kleine tunnel gegraven. Die dunne levensader krijgt de naam: tunnel van hoop.
Sneuvelen of overleven. Dat was zijn keuze. Op een koude novemberavond nam hij hartverscheurend afscheid van zijn familie. Een twintigjarige jongen kroop met zijn koffer door die nauwe ader, een onbekende toekomst tegemoet. Het werd Nederland.
Ik ben Nick Teunissen, theatermaker. In datzelfde jaar zong ik mijn allereerste liedje. Over kinderen die vluchtten uit oorlogsstad Sarajevo. Wist ik veel. Ik was een kind van twaalf. Opgegroeid in een land dat destijds al bijna vijftig jaar vrede kende.
De gevluchte jongen van toen is mijn grote liefde nu. Al tien jaar. Begonnen in een bijna zaligmakende onwetendheid. Maar nu weet ik beter. Geen mens komt ongeschonden uit een oorlogsgebied. Hoe zijn of haar tunnel er ook heeft uitgezien. Hevig verliefd een verleden wegwuiven. Dat kan voor even. Weet ik nu.
Daarom speel ik mijn voorstelling ‘Enkeltje Holandija’. Over aantrekken en afstoten op zoek naar de waarheid.
Op het toneel staat een koffer. Zijn koffer, ooit meegenomen en daarna ver weggestopt, omdat de inhoud, zijn verleden, te pijnlijk is. Ik kan niet anders. Ik moet hem openen. Wat voor gevolgen dat ook heeft…

Korte samenvatting voorstelling:
Nick Teunissen weet de belegering van Sarajevo tijdens de Bosnische oorlog tot een speels en vooral boeiend monument te maken voor de veerkracht van mensen. Hij gebruikt daarvoor de verhalen van zijn partner Ismir, die wist te ontkomen en in Nederland terechtkwam. Het resultaat is zowel een autobiografische muzikale voorstelling als een eresaluut aan levenslust.

De Theaterkrant heeft ‘Enkeltje Holandija’ met vier sterren bekroond:
⭐️⭐️⭐️⭐️ ”Een monument voor de veerkracht van mensen’’ & ”Schaamteloos eerlijk”
Lees de hele recensie hier

 

 

#fransche

Gegevens

Datum:
vr 21 april
Tijd:
20:15 - 22:30
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,
Site:
www.theaterdefranscheschool.nl

Organisator

Theater De Fransche School
Telefoon:
0345 - 521546
E-mail:
kassa@theaterdefranscheschool.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater De Fransche School
Havendijk 1
Culemborg,
Telefoon:
0345 521 546
Bekijk de site van Locatie