Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ellen van Vollenhoven – Van A naar B (A)

zo 5 februari - vr 31 maart

Ellen van Vollenhoven exposeert  de komende maanden op meerdere plaatsen. Ze laat vanaf 5 februari in de serre van Caatje aan de Lek en vanaf 9 februari in De Acht Zaligheden schilderijen en tekeningen zien. “Kunst maken, kunst kijken en kunst beleven, dat is beweging, verandering, een creatieve ontwikkeling. Exposeren is een momentopname van dat proces”, zegt kunstenaar en docent Ellen van Vollenhoven. Ze neemt die beweeglijkheid wel heel letterlijk! Door tegelijkertijd op twee plekken te exposeren maakt Ellen verbinding tussen het centrum van Culemborg en de uiterwaarden en hoopt ze mensen in beweging te krijgen, van A naar B.

[A] Bij Caatje aan de Lek zien we een selectie schilderijen met onverwachte kleurcombinaties. Ze zijn ontstaan uit een zelf opgelegde opdracht: eerst de oude verf opmaken, over oude doeken schilderen en tekenen en dan pas nieuwe materialen kopen. Wat voorhanden is bepaalt je kleurpalet. De werken zijn als het ware ‘herschreven’ waarbij verf en stift op doek een relatie met elkaar aangaan. Door de gelaagdheid en het gebruik van verschillende materialen lijken de beelden te dansen en te bewegen maar de drager, het opgespannen doek, brengt alles tot stilstand, als een still in een film.

Caatje aan de Lek is gevestigd in het markante forthuis bij Werk aan het Spoel, ingebed tussen de polders en de uiterwaarden van het rivierenland even ten westen van Culemborg. Het forthuis, het amfitheater, de genieloods, de kogelvanger en de bomvrije gebouwen herinneren aan de plek die ‘het fort’ inneemt in de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit unieke stelsel van verdedigingslinies en verdedigingswerken is werelderfgoed van UNESCO.

Ellen is twee keer ‘Artist in Residence’ geweest in het atelier van Werk aan het Spoel. Zowel het landschap, de geschiedenis van de plek en thema’s als kunst of kitsch, hergebruik en de consumptiemaatschappij houden haar als maker bezig.

 

Ben je geïnteresseerd in een van Ellens kunstwerken of zoek je een workshop of tekencursus? Neem gerust contact op via haar website. Het nieuwe atelier in de voormalige meubelfabriek Van Gaasbeek en Van Tiel is op afspraak te bezoeken.

De Acht Zaligheden: bij Ridderstraat 250 Culemborg (achter het stadskantoor)
Caatje aan de Lek: Goilberdingerdijk 40 Culemborg Caatjeaandelek.nl
Atelier Ellen: Parallelweg West 35 Culemborg (pand Van Gaasbeek en Van Tiel)

www.ellenvanvollenhoven.nl

Gegevens

Begin:
zo 5 februari
Einde:
vr 31 maart
Evenement Categorie:

Locatie

Caatje aan de Lek
Goilberdingerdijk 40
Culemborg,