Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie LekArt River Deep

ma 26 september - zo 25 december

Naar aanleiding van LekArt River Deep zijn er levensgrote kunstwerken te zien op Werk Aan het Spoel.

Zeshonderd jaar geleden liepen langs de Lek de schilders die nu wereldberoemd zijn vanwege hun prachtige landschappen en het prachtige lichtgebruik daarin. Bij de rivieren, zoals hier bij de Lek wandelden zij en maakten hun schetsen op het jaagpad: het pad van waaraf de trekschuiten werden voortgetrokken. In hun atelier stelden de schilders van meerdere schetsen een mooie landschapscompositie samen: hún ultieme riviergezicht. De Nederlandse landschappen en riviergezichten zijn zó beroemd geworden, dat ze ook in het buitenland in de grootste musea ter wereld hangen!

Saskia Boelsums, kunstenaar van het jaar 2020, maakte een nieuw fotowerk geïnspireerd op het Riviergezicht bij Vianen van Jan van Goyen. Fotograaf Loek van Vliet ging aan de slag bij Wijk bij Duurstede en maakt een nieuw fotowerk als ‘revisited’ versie van deze Molen bij Wijk bij Duurstede: misschien wel het beroemdste werk uit de geschiedenis van de Nederlandse landschapsschilderkunst. Deze oude èn nieuwe riviergezichten staan als billboard in het landschap van Werk aan het Spoel

Peter Veen schreef rivierteksten.  Deze zijn te beluisteren via een QR code die je vindt op een bord tegenover Caatje aan de Lek en bij de Liniebank.

Gegevens

Begin:
ma 26 september
Einde:
zo 25 december
Evenement Categorie:

Locatie

Werk aan het Spoel
Goilberdingerdijk 40
Culemborg,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie