Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maggies Wedding Iers/Schots dansbal (‘Cèilidh’)

za 18 juni @ 14:00 - 16:30

Volksdansgroep Oriënt viert haar 50-jarig jubileum in de Gelderlandfabriek.

Het wordt een feestelijke middag waarbij de traditionele schotse dans, de Cèilidh, het belangrijkste onderdeel van de middag vormt. De caller Carieke gaat iedereen in de zaal leren hoe deze dans moet, om vervolgens met z’n allen er een groot dansfeest van te maken. Natuurlijk met live Schotse en Ierse muziek van Maggies Wedding. Je wordt er heel blij (en best fit) van.

Maggies Wedding is ontstaan in 2011 toen een vriendin van de bandleden, Maggie, in het huwelijksbootje stapte. Voor die gelegenheid werd de band Maggies Wedding opgericht en dit was tevens het startsein voor de band. Ze werden gevraagd Ierse muziek te spelen bij haar bruiloft en dit was zo’n succes dat ze als band door zijn gegaan met als naam ‘Maggies Wedding’. Het repertoire groeide in de loop van de tijd en bestaat vooral uit Iers/Schots/Engelse volksmuziek, zowel akoestisch als vocaal en uiteenlopend van langzame weemoedige ballades tot opzwepende jigs en reels.

Het instrumentarium is indrukwekkend: gitaar, accordeon, fluit, viool, bodhran enz.

Annemarie Roelink (viool/lepeltjes), Ies Mueller (fluit), Hieke Zoon (bas gitaar), Jorien Zoon (fluit), Beate Hazeleger (percussie), Arjen Volkers (accordeon/gitaar) en Peter Merry (gitaar/zang) zijn de bandleden die bij de Ceilidh zullen spelen.

Kaarten:

€ 10 voor Maggies Wedding ’s middags  14.00 – 16.30 uur
€ 15 voor voorstelling Paloina ’s avonds  20.00 -22.00 uur
€ 22,50 voor passe-partout

Meer informatie: www.volksdans-culemborg.nl en jubileum@volksdans-culemborg.nl.

Bijlage: foto Maggies Wedding

Gegevens

Datum:
za 18 juni
Tijd:
14:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
Telefoon:
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie