Laden Evenementen

« Alle Evenementen

FILM & FILOSOFIE: Get Out | 16+

wo 29 maart @ 20:15 - 23:00

ltijd al willen weten wat de onderliggende thema’s in bepaalde films zijn? Kom naar een nieuwe reeks Film en Filosofie waarbij we samen op zoek gaan naar wat de film te zeggen heeft door middel van een filosofische analyse.

Get Out is een Amerikaanse horrorfilm uit 2017 geschreven en geregisseerd door Jordan Peele. De film won meer dan 150 prijzen, waaronder de Oscar voor beste originele script. Get Out werd ook genomineerd voor de beste film, beste regie en beste hoofdrolspeler (Daniel Kaluuya).

Fotograaf Chris Washington gaat voor het eerst de ouders van zijn blanke vriendin Rose Armitage ontmoeten. Hij vreest dat het feit dat hij Afro-Amerikaans is voor problemen kan zorgen. Na aankomst in Upstate New York praten vader Dean en moeder Missy voortdurend over gekleurde mensen. Hoewel ze weinig verkeerds lijken te bedoelen, maken hun opmerkingen dat Chris zich ongemakkelijk voelt. Daarbij vertonen de gekleurde huishoudster Georgina en terreinbeheerder Walter opmerkelijk gedrag.
De familie Armitage organiseert een huisfeest voor een groep welgestelde, voornamelijk blanke mensen. Ze zijn opmerkelijk complimenteus tegenover Chris. Een blinde kunsthandelaar genaamd Jim Hudson toont interesse in zijn werk als fotograaf. Een van de blanke vrouwen is getrouwd met een veel jongere gekleurde man, Logan King. Chris vindt ook zijn houding opmerkelijk. Wanneer hij een foto van Logan maakt, veroorzaakt de flitser een paniekreactie. Hij roept tegen Chris dat hij moet maken dat hij wegkomt (get out).

Na afloop geeft Philippe de Kok een filosofische analyse van de film (ongeveer 30 min).

Gegevens

Datum:
wo 29 maart
Tijd:
20:15 - 23:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Theater De Fransche School
Telefoon:
0345 - 521546
E-mail:
kassa@theaterdefranscheschool.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater De Fransche School
Havendijk 1
Culemborg,
Telefoon:
0345 521 546
Bekijk de site van Locatie