Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jack van Mildert – Preek & pint op ’t Pleintje

zo 12 februari @ 16:00 - 17:30

Kunst moet communiceren

Beeldend kunstenaar Jack van Mildert is wars van etiketten plakken. Hij is onder andere samensteller van exposities in het Gorcums Museum, eigenaar van Galerie Rotor en initiator van tal maatschappelijke en creatieve projecten. Hij laat zich niet in een hokje stoppen. Zijn beeldende kunst manifesteert zich op diverse terreinen waarin hij de samenwerking zoekt met natuurbeheerders, bedrijven, gemeenten, onderwijsinstellingen en collega-kunstenaars. Hij houdt ervan de grenzen van de kunst op te rekken naar maatschappelijke en visionaire vergezichten.

Ooit gestart op Perron Nul in Rotterdam met een kunstproject voor verslaafden en daklozen. Maatschappelijke betrokkenheid loopt als een ‘rode draad’ door zijn werk. Daaraan koppelt hij een heilig geloof in groeimogelijkheden van de mens en ziet daarin kunst als verbindende factor. Hoe kunst ons bewustzijn kan veranderen, zal zeker in zijn verhaal naar voren komen.

Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige en actuele lezingen. Elke maand een andere spreker. Elke maand een ander thema. Centraal staat de zoektocht naar “zingeving” in deze enerverende en soms ook verwarrende tijd. Tijdens elke lezing krijgt u als publiek volop de kans om vragen te stellen en mee te discussiëren over de aangesneden thema’s. Een bezoek aan de Preek & Pint lezingen levert voer voor de geest en stof tot nadenken. Zeker genoeg om onder het genot van een pint door te praten.    

Gegevens

Datum:
zo 12 februari
Tijd:
16:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/jack-van-mildert/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon:
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie