Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jouw wens in de grote Wensboom

wo 22 december 2021 @ 10:00 - za 8 januari 2022 @ 17:00

Het is winter, de stad is op slot. Mensen zijn binnen, aan het schuilen voor een pandemie. De weeskinderen die vier eeuwen lang in het Elisabeth Weeshuis woonden leefden in een evenzo gesloten wereld. Achter een zware poort, omgeven door oude stadsmuren. Epidemieën kwamen en gingen, crises gingen voorbij. In gedachten waren de kinderen bij hun familie, een overleden moeder, een vader op zee, een broertje of zusje in nood.

Is er iemand die jij mist deze dagen? Iemand die je iets moois zou wensen? Het Elisabeth Weeshuis opent de poort en laat wensen in vervulling gaan. Op het Weeshuisplein staat een grote wensboom versierd met engeltjes. Culemborgers zullen de engeltjes herkennen, ook dit jaar is het monument aan de spoorbrug over de Lek getransformeerd tot een verlichte Engel. Naar idee en ontwerp van het collectief van kunstenaars en stadmakers De Vrijstad Drukker. De engel symboliseert de saamhorigheid in de stad, ook nu we op afstand leven van elkaar. Inwoners die iemand missen deze kerstvakantie kunnen een engeltje beschrijven met een wens. Vijf wensen zullen in het nieuwe jaar in vervulling gaan.

De poort van het Weeshuisplein is open tijdens de openingstijden van de bibliotheek. In de kapel van het Weeshuis kun je een wens schrijven.

Maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Dinsdag gesloten.
Eerste en Tweede kerstdag gesloten. Nieuwjaarsdag gesloten.

Gegevens

Begin:
wo 22 december 2021 @ 10:00
Einde:
za 8 januari @ 17:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Elisabeth Weeshuis Museum
Herenstraat 29
Culemborg,
Telefoon:
0345-513 912
Bekijk de site van Locatie