Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kinderboekenbal

za 9 oktober 2021 @ 11:00 - 17:00

Gratis

De dag start groots met een spectaculair optreden van Dansstudio Chantal van der Tuijn. “Zij gaat met haar leerlingen een dans doen op het kinderboekenweeklied. Ze heeft de choreografie daar speciaal op aangepast,” zegt Herman. Als het goed weer is combineren ze de dans met een kleine modeshow die aanhaakt bij het thema van het museum tijdens de Kinderboekenweek. “Een aantal kinderen showt de collectie die ze in de week daaraan voorafgaand gemaakt hebben in het ‘t Elisabeth Museum.”

Boeken en het thema ‘worden wat je wilt’ staan centraal. Daarbij hebben we gekeken naar wat past in onze ruimtes,” licht Herman toe. “We hebben schrijfster Sanne Roozenboom weten vast te legen. Dat is speciaal voor bovenbouw (groep 5 t/m 8) van de basisschool. Voor de onderbouw (groep 1 t/m 4) hebben we een voorstelling rond de boekenserie Boer Boris van schrijver Ted van Lieshout.” Hij komt samen met illustrator Philip Hopman het verhaal vertellen. Dat gaat ongeveer 45 minuten duren.

Daarnaast heeft Herman met zijn team de schrijfster van het Boekenweekgeschenk weten te strikken voor een optreden. “Bette Westera komt met een programma rondom het geschenk. Verder bieden we een workshop ‘stopmotion’ aan. Daarmee maken de deelnemers van Lego een stilleventje. Ze maken er een foto van, verzetten een poppetje en maken opnieuw een foto. Met heel veel stopmotions maken ze een verhaal in de vorm van een korte film van een minuut of twee, drie.” Ook staat er een activiteit met autootjes bouwen op zonne-energie op het programma.

Kinderen kunnen echt aan de gang met de techniek met als doel dat de auto zelf gaat rijden. “Het is de bedoeling dat de deelnemers met een bouwpakketje een auto maken van ongeveer twintig centimeter. Dat gebeurt trouwens onder begeleiding van een deskundige, technisch goed onderlegde vrijwilliger.” Voor de opening van het Kinderboekenbal in Culemborg heeft Bibliotheek Rivierenland Lisa Wade, de presentatrice van ‘t Klokhuis weten vast te leggen. “Zij gaat de officiële opening verzorgen om 11.00 uur. Vervolgens geeft ze een workshop presenteren. Dat is interessant voor vloggers en iedereen die met een smartphone filmpjes maakt.” Burgemeester Gerdo van Grootheest komt op 9 oktober zijn verhaal vertellen binnen het thema ‘worden wat je wilt’. “Hij gaat in op de vraag hoe je burgemeester wordt en waarom dat zijn droombaan is.” De activiteitenprogrammeur heeft dit uitgebreide programma opgezet om het lezen aan te moedigen. “Het liefst zou ik iedereen willen enthousiasmeren voor een boek, want ik vind het belangrijk dat kinderen vooral plezier aan lezen beleven. Daartoe zetten we ook een leescoach in die af en toe lesgeeft op de scholen. Aan de andere kant van ‘worden wat je wilt’ zijn er meer activiteiten. Het Elisabeth Weeshuismuseum en de Stadswerkplaats richten zich steeds meer op het uitoefenen van een ambacht.” Aanmelden kan via de website: www.bibliotheekrivierenland.nl .

Dit jaar is het van 6 tot 17 oktober Kinderboekenweek. Bibliotheek Rivierenland heeft samen met een aantal Culemborgse partners een boeiend programma in de steigers gezet.

Gegevens

Datum:
za 9 oktober 2021
Tijd:
11:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , ,

Locatie

Bibliotheek
Herenstraat 29
Culemborg,
Bekijk de site van Locatie