Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klassieke Reeks | Thorwald Jørgensen, Peter Elbertse en Charlotte van den Reek

zo 5 maart @ 14:00 - 17:00

Het tweede jaar van onze Klassieke Reeks op initiatief van de Culemborgse Nine Sligter vervolgt met een zeer bijzonder concert met Thorwald Jørgensen, Peter Elbertse en Charlotte van den Reek.

Met deze reeks wordt een grote groep liefhebbers van klassieke muziek de kans geboden om in Culemborg te kunnen genieten van concerten met musici van internationaal niveau, we zijn dankbaar voor de steun van Cultuurfonds Culemborg op dit mooie project.

Vanmiddag zie je twee bijzondere instrumenten verenigd: de Theremin en de Hang, waarbij de klankrijkdom van beide instrumenten optimaal tot hun recht komen en vloeiend matchen. Een verrassend nieuwe muzikale beleving, vooral met nog een extra visuele toevoeging door improvisatie dans van Charlotte van den Reek.

Danseres Charlotte van den Reek studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en heeft Contemporary Dance gestudeerd aan Codarts te Rotterdam. Ze heeft als beroepsdanseres over de gehele wereld gedanst en is sinds jaren gepassioneerd docent, choreografe en een van de grondleggers van het BeYou Ballet en Pas de Char.

Slagwerker Peter Elbertse speelt percussie en de Hang drum. Mede dankzij zijn interesse in nieuwe sounds en instrumenten is Peter in het gelukkige bezit van een zeldzame PANArt Hang, een hand steeldrum ontwikkeld in Bern. Iedereen die de Hang een keer live heeft gehoord is zeer onder de indruk. Mensen worden geraakt door het warme geluid en de ongekende mogelijkheden. Peter creëert graag mogelijkheden om nieuwe muzikale wegen in te slaan, binnen én buiten zijn vakgebied slagwerk. Veelal ontstaan initiatieven in zijn eigen ‘Theater aan de Slag’ in Culemborg.

De Hang drum speel je bij uitstek met handen. Het tegenovergestelde geldt voor de theremin, een elektronisch muziekinstrument die je juist niet moet aanraken.

Thorwald Jørgensen is een van de prominente bespelers van de theremin wereldwijd en tevens een bevlogen ambassadeur voor radio/tv. De theremin is in de jaren 20 van de vorige eeuw door de Rus Leon Theremin ontwikkeld en daarna veel gebruikt in pop- en muziek. Desondanks is het instrument niet algemeen bekend. De theremin wordt bespeelt door het beïnvloeden van een elektromagnetisch veld. De klank ontstaat door met de handen het magnetisch veld van twee antennes te beïnvloeden en kan worden omschreven als een combinatie van de menselijke stem en een viool.

Gegevens

Datum:
zo 5 maart
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Theater De Fransche School
Telefoon
0345 - 521546
E-mail
kassa@theaterdefranscheschool.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater De Fransche School
Havendijk 1
Culemborg,
Telefoon
0345 521 546
Bekijk de site van Locatie