Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LekArt Lab: in gesprek met Liz Wells

di 10 mei @ 19:30 - 21:30

LekArt verbindt de Culemborgse en Nederlandse kunstscene aan het internationale netwerk Land Water and the Visual Arts. Te gast is Britse kunsthistoricus, emeritus hoogleraar en curator Liz Wells (https://www.plymouth.ac.uk/staff/liz-wells). Zij heeft veel tentoonstellingen en publicaties op haar naam over landschap en beeldende kunst, zoals het epische boek Land Matters (2011) en de tentoonstelling in het Brusselse BOZAR Sense of Place (2012) waarbij ook een lijvig boek verscheen.

Zij is decennialang een van de sleutelfiguren geweest van het internationale netwerk Land Water and the Visual Arts. Dit netwerk zal in september te gast zijn op LekArt Festival met een symposium dat deels fysiek op het festival is, deels met online beeldverbinding met het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Nieuw-Zeeland met sprekers en vertakkingen van het netwerk die zich specialiseren in beeldende kunst die gaat over natuur of specifiek met het fenomeen ‘de rivier’.

Liz Wells zal met een digitale verbinding vanuit het Verenigd Koninkrijk vertellen over de geschiedenis en het nut van het Land/Water and the Visual Arts netwerk. Ze zal ook beelden laten zien van bijzondere activiteiten, voorstellingen en tentoonstellingen van aangesloten kunstenaars. Met de aanwezigen zal zij in gesprek gaan over deze en andere werken, die allemaal gaan over de wisselwerking tussen landschap en beeldende kunst.

De LekArt Labs zijn bijeenkomsten voor meer dan gemiddeld geïnteresseerden en betrokkenen bij LekArt festival 2022.
19:30 – 21:30 uur presentaties met gelegenheid voor vragen, uitwisseling en netwerken.

Inloop vanaf 19:15 uur.
Bijdrage: €5 (studenten €3), pinnen aan de deur.
Graag vooraf aanmelden via: aanmelden@lekart.nl

 

Gegevens

Datum:
di 10 mei
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

LekArt Atelier op Werk aan het Spoel
Bomvrij Noord, Goilberdingerdijk 40
Culemborg,