Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LekArt Lab met gast Saskia Boelsums

di 14 juni @ 19:30 - 21:30

Gast is kunstenaar Saskia Boelsums – kunstenaar van het jaar 2020 . Saskia vertelt over haar werk en ervaringen tijdens haar verblijf als Artist in residence op Werk aan het Spoel.

Saskia Boelsums heeft inmiddels in de Artist in residency (Air) ruimte van LekArt gezeten en met succes landschapsfotografie kunnen maken, geïnspireerd op het riviergezicht dat Jan van Goyen in dezelfde omgeving maakte in 1649 (Rijksmuseum, SK-A-4879). Boelsums bewerkt haar landschappen intens digitaal. Net als andere landschappen waar zij mee bekend is geworden, zal dit nieuw door haar gemaakte riviergezicht van de Lek gevoelsmatig dicht bij de Nederlandse landschappen komen zoals we die kennen uit de schilderkunst.

Het werk van Boelsums is nog in ontwikkeling en zal op het LekArt Festival worden gepresenteerd. Reproducties van het schilderij van Van Goyen en het fotowerk van Boelsums worden beide fysiek in het rivierlandschap bij Vianen geplaatst.

De kunstenaar geeft naar aanleiding van haar verblijf in de LekArt Air aan, dat haar eigentijdse interpretatie het bijzondere licht gemeen zal hebben met het schilderij van de Lek van Jan van Goyen. Het bijzondere lichtgebruik is kenmerkend voor de Nederlandse zeventiende-eeuwse landschapsschilderkunst en ook die van de riviergezichten. Dat dit juist het gefotografeerde werk van Boelsums zal verbinden aan de geschiedenis van de Nederlandse landschapsschilderkunst, maakt dat het een sleutelelement benadrukt en op eigentijdse manier doet herleven.

Inloop vanaf 19:15 uur. Bijdrage: €5 (studenten €3), pinnen aan de deur.
Graag vooraf aanmelden via reply of naar: aanmelden@lekart.nl

Gegevens

Datum:
di 14 juni
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

LekArt Atelier op Werk aan het Spoel
Bomvrij Noord, Goilberdingerdijk 40
Culemborg,