Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Performance Ella Meeusen

zo 31 juli 2022 @ 14:00

Ella Meeusen is een in België gevestigde dans performer en maker en studeert aan de professionele dansopleiding Performact in Portugal. Zij is de LekArt Artist in Residence in de maand juli. Op zondag 31 juli geeft Ella om 14:00 haar eindpresentatie in het atelier van Werk aan het Spoel in Culemborg.

Na een diverse training in klassiek ballet, hedendaags, jazz and urban stijlen, focust zij door haar studies hoofdzakelijk op hedendaagse technieken. Performance is een essentieel deel van haar passie, maar ze heeft ook grote ambities als choreograaf. Haar passies voor kunstgeschiedenis, literatuur en andere creatieve opwellingen gaan hand in hand met haar kritische blik op maatschappelijke en ecologische uitdagingen van vandaag de dag. Met een oprecht geloof in persoonlijke groei, is Ella Meeusen een performer en maker die mensen durft te confronteren met de staat van onze wereld, op verfijnde en diepzinnige wijze.

De unieke omgeving van Werk aan het Spoel wakkerde onmiddellijk Ella’s creativiteit en verbeeldingsvermogen aan. Afgelopen winter maakte zij een solo dansperformance rond het thema woede, in een poging de volledige reikwijdte van deze gemarginaliseerde emotie te vatten. Na een periode van reflectie lijkt het nu de juiste tijd om verdere stappen met dit project te zetten. Zo vraagt ze zich af welke lagen en perspectieven van woede nog onaangeroerd zijn en hoe ze zich kan identificeren met demonstraties van woede die haaks op de eigen ervaring lijken te staan.

In de ontwikkeling van het project maakte Ella een decor van 500 papieren kegeltjes. Hoe zouden die enorm abstracte vormen van kegels floreren in een unieke omgeving als Werk aan het Spoel? Hoe zou die nieuwe omgeving de papieren installatie beïnvloeden en zo de performance mogelijk naar nieuwe lagen en betekenissen voeren? De aanwezigheid van kunstenaars en bezoekers is hierbij een enorm plusplunt. Deze menselijke inspiratie en interactie zal ongetwijfeld aansporen tot het verder doorgronden van deze gemarginaliseerde emotie, die ontegensprekelijk ook begraven ligt onder de historische, beladen gronden van Werk aan het Spoel.

Ella verblijft van 7 tot en met 14 juli, 18 t/m 24 juli en 27 t/m 31 juli in de Artist in Residence op Werk aan het Spoel. Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juli tussen 11:00 en 16:00 uur houdt Ella Meeusen een open atelier met gesprekken en activiteit waarin beweging, expressie en woede worden samengebracht.

 

Gegevens

Datum:
zo 31 juli 2022
Tijd:
14:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

LekArt Atelier op Werk aan het Spoel
Bomvrij Noord, Goilberdingerdijk 40
Culemborg,