Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sahar Noor – Preek & pint op ’t Pleintje

zo 8 januari @ 16:00 - 17:30

Anders zijn als superkracht.

Sahar Noor is manager Diversiteit en Inclusie bij BNNVARA. Sinds 1994 is ze Afghaanse Nederlander en werkte onder andere als senior-adviseur, onderzoeker, moderator en dagvoorzitter ook rondom de thema’s: weerbaarheid, emancipatie en participatie. Over haar lezing zegt ze: ”We zijn allemaal divers. Dat is wat ons mensen mens maakt: onze opvoeding, waar we geboren zijn, met wie we als kind gespeeld hebben, op wie we verliefd zijn geworden, hoe we er uit zien en onze normen en waarden. Allerlei perspectieven en ervaringen die ons maken wie wij zijn: man, vrouw, non-binair, homo, hetero, trans, bi, arm, gemiddeld of rijk, geprivilegieerd, gemarginaliseerd, bruin, lichtbruin, donker, wit, met een beperking, neurodivers of zonder, jong of oud, wetenschappelijk en/of praktisch opgeleid en alles wat daartussenin zit. Dat is de diversiteit in ons waardoor we op een bepaalde manier denken, gedragen en spreken. Een rijkdom die in ons huist! Helaas leven we momenteel in een wereld waarin ‘anders-zijn’ als problematisch wordt ervaren. Authenticiteit als een obstakel voor groei. Maar is dat wel terecht? Wie bepaalt voor jou dat jij anders bent? En hoe zie jij jezelf daarin?”

De lezing van Sahar Noor wordt georganiseerd in samenwerking met de stichting het Weeshuis in Culemborg in het kader van thema identiteit.

Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige en actuele lezingen. Elke maand een andere spreker. Elke maand een ander thema. Centraal staat de zoektocht naar “zingeving” in deze enerverende en soms ook verwarrende tijd. Tijdens elke lezing krijgt u als publiek volop de kans om vragen te stellen en mee te discussiëren over de aangesneden thema’s. Een bezoek aan de Preek & Pint lezingen levert voer voor de geest en stof tot nadenken. Zeker genoeg om onder het genot van een pint door te praten.    

Gegevens

Datum:
zo 8 januari
Tijd:
16:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/sahar-noor/

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie