Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SMANDEM. – Jam, Jazz & Pizza

zo 18 september @ 14:30 - 16:00

Het Amsterdamse SMANDEM. bewijst dat ongelooflijke vaardigheden en een ruimdenkende benadering ervoor zorgen dat genre-onderscheidingen vervagen tot pure energie. Geïnspireerd door onder meer Herbie Hancock, Christian Scott en Wayne Shorter, maar ook Travis Scott en Drake, produceert het vier vrienden sterke collectief een geluid dat diep geworteld is in de jazztraditie, maar dat zich nergens toe beperkt. Stijlgrenzen of formele etiquette. Ze streven vooruit en onderzoeken manieren om hun delicate vaardigheden te combineren met hedendaagse populaire muziek. Met een sterke vriendschap als kern, accelereert hun dynamische liveshow moeiteloos van weelderige harmonieën naar kleurrijke mengsels van dichte ritmes en felle improvisatie.

SMANDEM. – bestaande uit Aäron Bouwman (Bass), David Nino van der Grinten (Keys), Rafael Devante Sinay (Gitaar) en Kick Woudstra (Drums) – ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze kwamen er snel achter dat ze een soortgelijk perspectief deelden en bedoeld waren om met elkaar te spelen.

SMANDEM. gaat op een reis om een ​​voorhoede te worden in de moderne muziek. Een filosofie die een van de fundamenten van de muziek en persoonlijkheden van de band beschrijft is; “Traditie is een levend iets. Niet te verwarren met geschiedenis, wat een passief concept is. Levend zijn betekent ontwikkelen, evolueren en aanpassen en dat is precies wat we proberen te doen met onze muziek.”

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

Gegevens

Datum:
zo 18 september
Tijd:
14:30 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/smandem/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon:
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie