Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Mick Hup | support: SONIC WHIP – OnStage

za 11 februari 2023 @ 20:00 - 23:00

Mick Hup Nadat hij begin jaren negentig zijn tanden had gezet in het spelen voor een overvloed aan lokale coverbands in zowat elk genre, kreeg Mick de smaak te pakken van het maken van zijn eigen nummers. Op zoek en met een afgedankt drumstel, bas en een gitaar, in de schuur van zijn ouders, werkte hij dag en nacht om zijn muzikale vaardigheden aan te scherpen. Als autodidact multi-instrumentalist kreeg hij zo waardevol inzicht in muziek. De beginnende producer kocht al snel een 4-track cassetterecorder om te experimenteren.

Mick bracht zijn eerste solo-album, Soulpower, uit in 2002. Het album werd alom geprezen. Een van de bewonderaars was Noel Redding (The Jimi Hendrix Experience). De twee werden goede vrienden en Mick speelde en toerde veel in Ierland, niet alleen als solist, maar ook in samenwerking met mensen als Stephen Housden (Little River Band). Toeren, onderweg zijn, overal waar hij gitaar speelde was zijn thuis.

Na een lange tijd op pad te zijn geweest met een verscheidenheid aan acts, vond Mick de tijd gekomen om een nieuw soloalbum te produceren. Het duurde zes maanden van schrijven, herschrijven, componeren, pre-produceren en arrangeren, voordat hij uiteindelijk zijn intrek nam in de Wisseloord Studio’s in Hilversum, om op te nemen wat Chemical Butterfly zou worden. Met drummer Dave Menkehorst, Rob van der Loo op bas en Thomas Meeuwis op gitaar werden de nummers live opgenomen, waardoor het album organisch aanvoelde.

Micks zelfgeproduceerde album Chemical Butterfly bevat tien zelfgeschreven en -gecomponeerde nummers, evenals een cover van Jeff Lynne’s (E.L.O.) Telephone Line, die comfortabel naast alle andere nummers zit.Micks liefde voor melodie, melancholie en momenten van ruige en woeste muziek, schemeren echt door op Chemical Butterfly. Kortom: een must-have voor liefhebbers van veelzijdige muziek

foto: Hans Dekker

SONIC WHIP is een Nederlandse alternatieve rockband die eind 2018 werd opgericht door de broers Meryn en Florian Bevelander. In mei 2022 voegde bassist Kevin Clerence zich bij de band.
De combinatie van zware riffs en meerstemmige leadzang lijkt te verraden dat Alice In Chains de grootste invloed van Sonic Whip is. Maar omdat de algehele sound aanmerkelijk opgewekter is en er regelmatig aan Queens Of The Stone Age herinnerende eigenwijze stonerriffs opduiken, heeft SONIC WHIP toch een volkomen eigen gezicht.

Halverwege 2021 verscheen hun in eigen beheer geproduceerde debuutalbum “Triskelion”, dat gepresenteerd werd middels een succesvolle en uitverkochte releaseshow in Doornroosje in hun geboortestad Nijmegen.

You’re getting hit with the Sonic Whip”…waar alles draait om dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves.

 Invloeden : Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Audioslave, Soundgarden en Navarone.  

 

Onstage van de Gelderlandfabriek is switching gears! Elke tweede zaterdag van de maand gaan we je van je sokken blazen met een landelijk bekende naam die wordt gesupport door een lokale held. Verwacht metal, rock, blues, indy en singer-songwriter. Kom je deze nieuwe versie proeven? Je drankje staat koud!

 

Gegevens

Datum:
za 11 februari 2023
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/onstage-3/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon:
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie