Laden Evenementen

« Alle Evenementen

STUK IJZER!

za 27 juli @ 20:00 - 21:00

Over de strijd en de band van Bram van de Glind met zijn trompet; nu eens een bevriende mentor die aanmoedigt om de mooiste muziek uit te ademen, dan weer een gekmakend stuk ijzer, een dwingeland die leidt tot diepe frustratie in de studiekamer.

Een muzikant en zijn instrument

IJzer en adem. Samen kunnen ze muziek maken. Het leven van een mens begint en eindigt met adem. Hetzelfde geldt voor het leven van de trompet. Adem die muziek maakt is een magisch verschijnsel. Met de voorstelling ‘STUK IJZER!’ onderzoekt trompettist Bram van de Glind met veel plezier de complexe, innige verhouding van een muzikant met zijn instrument. Wie is er eigenlijk ‘in the lead’? Blaast de trompettist leven in de trompet of is het eerder andersom? Geeft de trompet leven aan de trompettist?

Het verhaal van Bram

Het maken van de voorstelling ‘STUK IJZER!’ stelt trompettist Bram van de Glind in de gelegenheid om te reflecteren op zijn geliefde stuk ijzer. Om een pas op de plaats te maken en op creatieve wijze ‘op adem te komen’. In de voorstelling kijkt hij via tekst & kersverse muzikale composities terug op een kwart eeuw persoonlijke, van muziek doortrokken geschiedenis. Van Michael Jackson tot D’Angelo en van Obama tot Generatie Z. Er is zoveel gebeurd dat invloed had en inspiratie gaf.
Bram wordt op zijn muzikale tijdreis begeleid door topmusici, een akoestisch ensemble dat hem draagt, steunt, en muzikaal bevraagt. Het verhaal van Bram is het verhaal van de trompet, een stuk ijzer dat onlosmakelijk met hem is verbonden. Een gevoelig communicatiemiddel met een geschiedenis van meer dan 4000 jaar.

Verwacht een kwetsbare voorstelling waarin Bram zijn passie voor geschiedenis en muziek met elkaar combineert en onderzoekt hoe beide in zijn leven met elkaar verweven zijn.

Composities en spel: Bram van de Glind
Regie en coaching: Paul Feld
Vormgeving: Iwan Kolk

Musici: Bram van de Glind & friends

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de BNG Bank Muziekprijs 

Gegevens

Datum:
za 27 juli
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/stuk-ijzer/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie