Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wim van der Ende: Preek & pint op ’t Pleintje

zo 22 mei @ 16:00 - 17:30

Geboren en opgegroeid in een dorp langs de Maas kent Wim van der Ende als geen ander de verrassingen die de rivier ons kan brengen. Met name het Nederlandse landschap waarin mensen wonen en werken hebben de interesse van deze fotograaf. Wat is het verhaal dat oude cultuurlandschappen ons vertellen? Wat weten van de plek waar we al jaren wonen?

Wim is opgeleid als sociaal-geograaf maar heeft zich verder ontwikkeld als professioneel fotograaf. Hij gaf onder andere vele fietsroutes, wandelpaden en streekgidsen vorm. Zijn fotowerk voor het Pieterpad vormen een constante in zijn carrière. Wim is een scherp observator en een begenadigd en humoristisch verteller. Hij neemt je mee naar het rivierlandschap en laat je anders kijken naar wat je dacht zo goed te kennen. 

De lezing van Wim van der Ende wordt gelardeerd met gedichten gelezen door de Culemborgse dichter Marco Houtschild. Als geen ander is hij ook in staat om woorden te geven aan de schoonheid van ons rivierlandschap.

Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige en actuele lezingen. Elke maand een andere spreker. Elke maand een ander thema. Centraal staat de zoektocht naar “zingeving” in deze enerverende en soms ook verwarrende tijd. Tijdens elke lezing krijgt u als publiek volop de kans om vragen te stellen en mee te discussiëren over de aangesneden thema’s. Een bezoek aan de Preek & Pint lezingen levert voer voor de geest en stof tot nadenken. Zeker genoeg om onder het genot van een pint door te praten.    

Gegevens

Datum:
zo 22 mei
Tijd:
16:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/wim-van-der-ende/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon:
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie