Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Witte Lelies in Culemborg

zo 15 mei @ 14:00 - 15:30

Witte Lelies is een dialectvoorstelling over vaderschap. Over het genieten daarvan. Maar ook over het alleen dragen van ouderschap. Het proces van afscheid nemen, rouwen en herinneren, dat na het overlijden van zijn zoon onvermijdelijk in Jan’s leven postvat, inspireerde hem om te gaan schrijven. Verdriet is beter te dragen als je het vormgeeft, zegt hij.

Het verhaal voert langs dat verdriet en wanhoop, via verduring en troost, naar acceptatie en berusting. De route is bochtig en onbestemd, vol bulten en kuilen, onbekende paden en doodlopende straten. Maar achter de einder gloort perspectief. En ruimte.

Voor stilte en rust. Voor schoonheid en vriendschap. Voor humor ook. ‘Ik kan het niet kernachtiger duiden’ zegt Jan, ‘Tomas is dood, en wij niet! Hij had geen andere keuze dan te overlijden. Het is aan ons om te leven.’

Muzikale duizendpoot, Fer Koolen staat borg voor de nodige muzikale ondersteuning en tegenspel.

‘We spelen de complete voorstelling in de Limburgse taal. Dat is buiten de provincie extra spannend, en het vereist van ons en van het publiek net iets meer dan een ‘thuiswedstrijd’. Maar we hebben fijne ervaringen opgedaan toen we in september 2021 al drie voorstellingen speelden in een werfkelder in het centrum van Utrecht. Van een serieus taalprobleem is in alle drie de voorstellingen niets gebleken. Een advies heeft daarbij geholpen: Luister niet naar de woorden maar naar het verhaal.’

Witte Lelies speelt in een karakteristieke oude schuur aan de Beusichemsedijk 18 in Culemborg. In een geweldig mooie omgeving dus. Er is beperkte parkeergelegenheid bij de boerderij.

De voorstelling begint om 14.00 uur en duurt 90 minuten. Er is van tevoren en na afloop gelegenheid om een kopje koffie, thee of een drankje te nemen. Graag cash betalen! Pinnen is niet mogelijk! Ook is er gelegenheid om met de makers in gesprek te gaan.

Reserveren via onderstaande link:

www.l-event.nl/event/theatervoorstelling-witte-lelies-culemborg

 

Gegevens

Datum:
zo 15 mei
Tijd:
14:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Locatie

Beusichemsedijk 18
Beusichemsedijk 18
Culemborg,