Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mascha van Nieuwkerk, Conchita Boon en Jeff Heijne – Jam, Jazz & Pizza

zo 20 maart 2022 @ 14:30 - 16:00

Celliste Mascha van Nieuwkerk, bekend als een van de oprichters van Fuse, raakte verslingerd aan de flamenco toen ze een duo ging vormen met flamenco gitarist Jeff Heijne. Hij nam haar mee in een wereld die zó veel meer bleek dan zwierende rokken, Ferias en castagnetten. Ze nodigt bij Jam, Jazz & Pizza’s twee jonge flamenco artiesten uit voor een muzikaal experiment: Jeff Heijne en de jonge flamenco danseres Conchita Boon (21).
Conchita werd al als klein meisje volledig ondergedompeld in de Spaanse flamenco traditie. Toen ze 10 was werd ze door Rafaela Carrasco naar Spanje gehaald. Sindsdien reist Conchita ieder jaar naar Sevilla om lessen te krijgen van deze koningin van de intense flamenco dialoog. Intussen maakt Conchita haar eigen voorstellingen en choreografieën in samenwerking met verschillende artiesten zowel in Nederland als in Spanje. Al improviserend zoekt ze naar nieuwe vormen zonder haar leermeesters uit de Flamenco te verloochenen.
Ook Jeff vond al vroeg zijn eigen weg in de flamenco. Hij volgde als eerste Nederlandse gitarist een speciaal samengestelde bachelor en master flamenco op het Conservatorium van Amsterdam, toerde door Spanje en trad op in oa het Concertgebouw, Muziekgebouw Eindhoven, Ahoy en het Bimhuis. In 2018 ontving hij de YAA-award (Young Artsupport Amsterdam); een jaarlijks uitgereikte prijs aan jonge en veelbelovende kunstenaars op het gebied van film, muziek, theater en kunst.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

 

Gegevens

Datum:
zo 20 maart 2022
Tijd:
14:30 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/mascha-van-nieuwkerk-conchita-boon-en-jeff-heijne/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie