Cultuurplatform

Op 16 april verzamelden in De Gelderlandfabriek in Culemborg ruim 35 deelnemers om met nieuwe programmaonderdelen de bijeenkomsten van CultuurPlatformCulemborg nuttig te laten zijn voor de actieve Culemborgers op het gebied van Kunst en Cultuur, kennis te nemen van actuele vragen en ontwikkelingen  uit het werkveld.

Joanneke van de Woestyne leidde de avond met als speciale gast wethouder Joost Reus en een nieuw onderdeel ‘a board you can’t afford’. Helaas was onze gesprekleider Jean Eigeman op het laatste moment verhinderd. Hij komt bij een volgende bijeenkomst terug.

Vragen en ambities die werden gedeeld
Door Joost Reus werd de vraag gesteld of er ideeën zijn om aanbod en deelname aan aan kunstzinnige en culturele activiteiten onder jongeren en Culemborgers met een migrantenachtergrond. Hij geeft aan al dat er inderdaad een zeer  rijk aanbod aan verenigingen en clubs is met (podium)kunsten programma’s, waarbij het lijkt dat er weinig jongeren deelnemen of een bezoek brengen aan activiteiten.

Uit de zaal komen voorbeelden (uit de grote steden) die goed werken en worden ideeën genoemd om lokaal netwerk te gebruiken om tot concrete ideeën te komen.

Een veelgehoorde (en terugkerende) reactie uit de zaal is toch dat goede effectieve communicatie met alle doelgroepen ingewikkeld is. We willen als Cultuurplatform een volgende bijeenkomst inrichten speciaal op communicatie.

Nieuwe Culemborgers stelden zichzelf voor en bij de netwerkborrel werd er tot laat uitgewisseld.

 

 

 

 

 

Heb je  zelf nog vragen, ambities, ideeën of plannen? Laat het ons weten via cultuurplatform-culemborg@gmail.com Wij kunnen u in contact brengen met de juiste personen en/of uw inbreng delen met alle geïnteresseerden. Zo hoeft dit initiatief niet beperkt te blijven tot deze ene bijeenkomst.

Gaat u een nieuw initiatief starten? Laat het ons weten via cultuurplatformculemborg@gmail.com. Wij kunnen zorgen dat initiatiefnemers in een netwerkje met elkaar worden verbonden, elkaar kunnen inspireren en steunen. Zo nodig kunnen we ook helpen zoeken naar de juiste expertise en informatie om je initiatief verder te brengen.