Cultuurplatform

Per 1 januari 2014 werkt de Culemborgse Courant samen met Cultuurplatform Culemborg in de vorm
van een wekelijkse cultuurpagina.

Doelen

Middelen/betrokkenen

Afspraken van belang

Achtergronden initiatief

Alex Monster van de Culemborgse Courant besprak het idee van de cultuurpagina met Henriett Somlai (Lepke), pr en communicatiespecialist voor de lokale culturele sector. De Culemborgse Courant wil zich de komende tijd meer richten op het schrijven van achtergrondartikelen en geeft de culturele activiteitenpagina
bij voorkeur in handen van de lokale cultuursector zelf. Henriett Somlai is naast haar werk voor diverse cultuur-aanbieders in Culemborg ook mede-initiatiefnemer van het Cultuurplatform.
Zij schreef een plan waarin dit samenwerkingsinitiatief ondergebracht is bij Cultuurplatform Culemborg,
de plek voor een zo breed mogelijke realisatie. Henriett zocht samenwerking met ORS Lek & Linge en ze betrok de Gemeente Culemborg bij de uitwisseling van informatie over het totale aanbod aan culturele activiteiten (o.a. activiteitenkalender gemeente).

Het plan is tijdens de bijeenkomst van Cultuurplatform Culemborg gepresenteerd en besproken. Henriett Somlai is eindverantwoordelijk voor de cultuurpagina en werkt nauw samen met iedere betrokkene.

Vragen over dit initiatief kunnen gesteld worden via cultuurplatformculemborg@gmail.com of
06 – 14380518. 
Lees hier het introductieartikel van de Culemborgse Courant. De cultuurpagina is mede mogelijk gemaakt door BDU, Cultuurprofielschool Lek & Linge en de Gemeente Culemborg. 

Foto artikel: Gerald Schaapman

cc-cultuurpagina week 1