Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Familiefilm – Onder het Maaiveld junior | AL

zo 1 oktober @ 11:00

Ontdek de wonderen van de onderwereld en ga mee op avontuur. De bodem is meer dan alleen grond. Het zit vol leven! Bodemdieren spelen een ontzettend belangrijke rol in alles wat er groeit op aarde. Onder het maaiveld junior brengt die kleine en microscopische wereld tot leven.

Wist je dat er in een handje grond meer bodembewoners leven dan dat er mensen op de aarde wonen? Meer dan zeven miljard dus! Al deze bodembewoners zijn onmisbaar in de natuur: ze houden de bodem gezond. Onder onze voeten is er dus een tweede wereld: een spannende ondergrondse wereld van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Onder het maaiveld junior neemt je mee op een wonderlijke ondergrondse reis die juist de kleine en microscopische wereld tot leven brengt. Het bodemleven speelt een ontzettend belangrijke rol in alles wat groeit op aarde.

Bomen en struiken groeien, laten hun bladeren vallen en gaan dood. Bodemdiertjes, schimmels en bacteriën ruimen dit afval op. Ze eten het oude plant- en bladafval op en poepen het uit. Zo brengen ze de voedingsstoffen weer terug in de bodem. De planten hebben deze voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. Zo is de kringloop rond.

Zonder een gezond bodemleven zou er niets kunnen groeien. Het is dus ontzettend belangrijk! Toch lopen we daar meestal aan voorbij. Onder het maaiveld junior laat je die onzichtbare en wereld onder de grond juist in volle glorie zien.

Gegevens

Datum:
zo 1 oktober
Tijd:
11:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Theater De Fransche School
Telefoon
0345 - 521546
E-mail
kassa@theaterdefranscheschool.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater De Fransche School
Havendijk 1
Culemborg,
Telefoon
0345 521 546
Bekijk de site van Locatie