Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

1000 jaar Schoonrewoerd: theaterwandeling HEEM

vr 7 juli 2023 - za 8 juli 2023

LINK Locatietheater en Dorpsvereniging Schoonrewoerd sloegen de handen ineen om het 1000-jarig bestaan van het dorp te vieren met de unieke theaterwandeling: HEEM. De voorstellingen zijn te zien op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli 2023. Alle inwoners van Schoonrewoerd en omliggende dorpen en steden zijn van harte welkom!

De wandeling leidt bezoekers rond de betoverende Wiel van Bassa, een van de meest pittoreske locaties in de provincie Utrecht. Langs het water kun je op verschillende plekken genieten van korte voorstellingen, uitgevoerd door de inwoners van Schoonrewoerd. De voorstellingen zijn gebaseerd op verhalen van Schoonrewoerders. Ze verbinden de toeschouwers met het leven in en de geschiedenis van het dorp. Landschapskunst, muziek, geluiden en verhalen zorgen voor een verrassend schouwspel. Heem brengt verleden en heden van Schoonrewoerd tot leven

Bijzondere samenwerking dorpsvereniging en LINK
De dorpsvereniging Schoonrewoerd en LINK Locatietheater hebben samen met inwoners keihard gewerkt om de voorstellingen te realiseren. Dat gebeurde onder leiding van een team professionele theatermakers, waaronder projectcoördinator Paulien Lemmen, regisseurs Elke Steenstra en Sarah Evers, dramaturg Saskia de Haas en beeldend kunstenaar Petra Smits. Het resultaat is een verrassende theaterproductie. Een ‘must see’ voor Schoonrewoerders, maar zeker ook voor andere inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden en iedereen die zich verbonden voelt met het dorp..

Tickets
De voorstelling HEEM is te zien op 7 en 8 juli 2023. Tijdens deze dagen zijn er meerdere voorstellingen. Kijk voor informatie en tickets op www.linklocatietheater.nl. De verkoop gaat gestaag, dus koop snel kaarten als je zeker wilt zijn van een plekje en beleef het mee.

Wie is LINK Locatietheater
LINK Locatietheaterwil mensen in het gebied tussen Lek en Linge verbinden, met elkaar en met hun omgeving. Dit doet ze met locatietheater en kunstprojecten die focussen op de lokale cultuur, natuur en het erfgoed. Altijd in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap.

Gegevens

Begin:
vr 7 juli 2023
Einde:
za 8 juli 2023
Evenement Categorie:

Locatie

Wiel van Bassa
Wiel van Bassa
Culemborg,
+ Google Maps