Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LekArt Air: Elody Emmen

ma 6 februari 2023 - di 28 februari 2023

Juni 2021 studeerde Elody af met een diploma ‘Bachelor Fashion Design’. Haar doel was haar plek in de social designwereld gaan ontdekken, want daar komen haar twee passies samen: maatschappelijke thema’s en ontwerpen. In de zoektocht een baan te vinden vergat zij de creatieve kant, waardoor ze opnieuw aan de slag is gegaan met creatief bezig zijn. Eerst maar eens projecten aangaan om te leren en om van daaruit de juiste balans te vinden tussen het creatieve en het maatschappelijke. De LekArt artist-in-residence op Werk aan het Spoel is zo’n uitdaging.

“Tijdens mijn tijd in de Air wil ik weer in een creatieve bubbel komen en ook andere mensen daarmee aansteken. Mijn plan is om als eerste te genieten van deze speciale plek en de omgeving. Ik raak geïnspireerd door de geluiden van de bomen en de rust bij Werk aan het Spoel. Deze momenten wil ik vastleggen op textiel: wat vaak mijn werkwijze is, alleen nog nooit in de natuur gedaan. Deze liefde voor textielbewerking ga ik graag delen door middel van een workshop.”

Voor Elody is niet alleen het geven van een workshop van belang, maar ook door die samenkomst bijzondere ervaringen en verhalen met elkaar te delen. Het idee speelt om van daaruit met elkaar een kunst/textielwerk maken. Hierover heeft ze met Olga Ellerman (https://www.olgaellerman.nl/) van Olga’s Atelier en De Dienstenfabriek in Culemborg gesproken.
Olga heeft een werkplaats, dit is een fijne en laagdrempelige plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten om samen mooie dingen te maken.  Met elkaar werken ze aan groepsprojecten of individuele projecten. Olga’s atelier is een inspirerende omgeving voor bijvoorbeeld: bijstandsgerechtigden, ouderen, alleenstaanden, statushouders, mensen met een migratieachtergrond en mensen aan de zijlijn van de maatschappij. Voor Elody is de werkwijze van Olga een voorbeeld en sluit mooi aan bij haar eigen interesse voor social design.

Elody Emmen gaat in haar Air periode op Werk aan het Spoel een onderzoekende en ontwerpende zoektocht aan naar wie zij is als sociale ontwerper en volop genieten van de werkplek en de samenwerkingen die er gaan komen.

Gegevens

Begin:
ma 6 februari 2023
Einde:
di 28 februari 2023
Evenement Categorie:

Locatie

LekArt Atelier op Werk aan het Spoel
Bomvrij Noord, Goilberdingerdijk 40
Culemborg,
+ Google Maps