Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekenweek 2024: Lisa Weeda

za 16 maart @ 19:30

Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen. In samenwerking met boekhandel Tomey ontvangt Bibliotheek Rivierenland de Nederlands-Oekraïense schrijver Lisa Weeda.
Aan bod komen haar dan net uitgebrachte boek Dans, dans, revolutie, maar natuurlijk ook Aleksandra, Het boek waarmee ze Nederland veroverde.

Lisa Weeda is een Nederlands-Oekraïense schrijver, literair programmamaker bij Mooie Woorden en virtual reality regisseur. Tekst is altijd de basis van haar werk, maar vorm staat vrij. Oekraïne, het moederland van haar grootmoeder, staat vaak centraal in haar werk. Ze is met haar boek Aleksandra (De Bezige Bij) genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs.

Aleksandra
Aleksandra is het verhaal van een familie tussen Oost en West die maar niet loskomt van een gebied dat nooit rust lijkt te vinden. Lisa Weeda vond de vorm en de stem om dit indringende verhaal op een grandioze manier te vertellen.

Dans dans revolutie  is haar nieuwe boek waarin ze in vier welhaast magische verhaallijnen het gevecht aangaat met war fatigue, westsplaining, de machteloosheid van de al bijna tien jaar slepende Russisch-Oekraïense oorlog en arbeidsmigratie in Europa.

Ticket: www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda  of boekhandel Tomey

Gegevens

Datum:
za 16 maart
Tijd:
19:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Boekhandel Tomey
Markt 8
Culemborg,
+ Google Maps