Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Familiereünie in het weeshuis

za 17 februari @ 08:00 - zo 2 juni @ 17:00

Van 15 februari tot en met 2 juni 2024 is in het Elisabeth Weeshuis Museum iets bijzonders te zien, de kleine expositie ‘Familiereünie in het weeshuis’. In het Culemborgse museum zijn dan vijf bijzondere portretten uit de collectie van Kasteel Huis Bergh te bewonderen.

In de spinzaal van het Elisabeth Weeshuis hangen de portretten van graaf Floris van Pallandt II en zijn echtgenote Catharina van den Bergh. Sinds haar huwelijk in 1601 woont Catharina van den Bergh in Culemborg. Maar de banden met haar familie zijn sterk. Vanwege de Tachtigjarige Oorlog is het niet eenvoudig elkaar te ontmoeten.

400 Jaar lang hebben ze elkaar niet gezien. Catharina van den Bergh en haar zus Anna. Nu zijn ze voor het eerst weer voor even samen. Anna is niet alleen, ook haar broer Herman en hun nichtje Maria Elisabeth zijn gekomen. Een kleine familiereünie.

De Memorietafel van Elisabeth van Culemborg, een topstuk met het portret van de naamgeefster van het museum, reist dit voorjaar naar Museum Hof van Busleyden te Mechelen voor de expositie ‘Ridders van het Gulden Vlies: een schitterende mythe ontrafeld’. Directeur Dirk Janse: ‘Doordat dit werk tijdelijk afwezig is, en Kasteel Huis Bergh verbouwd wordt, ontstond een unieke kans om de portretten van Catharina van den Bergh en haar familieleden in Culemborg voor even bij elkaar te brengen.’

Check de openingstijden

Gegevens

Begin:
za 17 februari @ 08:00
Einde:
zo 2 juni @ 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Elisabeth Weeshuis
Herenstraat 29
Culemborg,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie