Laden Evenementen

« Alle Evenementen

FILM Groenkijkers i.s.m. Natuur- en Vogelwacht met naprogramma Groene Kliniek

zo 28 april @ 14:30 - 20:15

Een film over liefde, verwondering, verdriet en hoop, met theatraal nagesprek: last van avocadoschaamte, treintrots, milieumelancholie, eco-woede, of biodiversiteitsverliesverdriet? De theatrale installatie De Groene Kliniek van De Gouden Haas is de eerste fysieke ‘safespace’ ter wereld waar je bij een deskundig team van psychologen terecht kan met je kleine of grote klimaatzorgen.

‘Liefde voor de natuur begint met goed kijken’ zegt de vader van regisseur Sanne Rovers. ‘Want wat je liefhebt, koester je’. In Groenkijkers volgt Sanne natuurbeschermers zoals haar vader, die tegen de achtergrond van klimaatverandering, stikstofcrisis en achteruitgang van de biodiversiteit, elk op hun eigen wijze hun stukje natuur proberen te beschermen. Een poëtische en urgente mozaïekfilm over liefde, verwondering, verdriet en hoop.

Nagesprek met De Gouden Haas: De Groene Kliniek.

Bijna 75% van de inwoners van Nederland is bezorgd over zowel klimaatverandering als het verlies aan biodiversiteit. Bovendien geeft de helft van de ondervraagde jongeren in een wereldwijde enquête aan dat deze zorgen zelfs een directe invloed hebben op hun dagelijkse leven. Daarom richtte programmamaker bij Gouden Haas Marieke Nooren de Groene Kliniek op. De eerste pop-up safespace, waar je terecht kunt voor hulp bij jouw kleine en grote klimaatzorgen.

Gouden Haas werkt voor De Groene Kliniek samen met een groeiend gezelschap van professionals: klimaatpsychologen, klimaatcoaches en activisten van o.a. klimaatpsychologie.com. Aandoeningen uit De Groene Kliniek zijn ondertussen opgenomen in de toolkit klimaatpsychologie.

Gegevens

Datum:
zo 28 april
Tijd:
14:30 - 20:15
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Theater De Fransche School
Telefoon
0345 - 521546
E-mail
kassa@theaterdefranscheschool.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater De Fransche School
Havendijk 1
Culemborg,
Telefoon
0345 521 546
Bekijk de site van Locatie