Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Films in december en de kerstvakantie in De Fransche School

vr 5 januari @ 00:01 - zo 7 januari @ 00:02

Maar liefst 17 films in december, met ook familiefilms zoals Wonka, Wish en Teddy’s Kerstfeest in de kerstvakantie! 
Van Wonka draaien we ’s middags de Nederlandse versie. ’s Avonds draaien we de originele Engelse versie, en een uurtje vroeger voor de jeugdige kijkers.  
Kom ook, het is altijd gezellig en lekker dichtbij!
> www.theaterdefranscheschool.nl/film

ZA 2 DEC & ⭐️ EXTRA GEBOEKT ⭐️ DO 14 DEC 20:15 SWEET DREAMS | 14+
De Nederlandse inzending voor de Oscars 2024 en winnaar van de Gouden Kalveren o.a. beste film en beste hoofdrol voor Renee Soutendijk.
De satirische film Sweet Dreams vertelt het verhaal van de familie van een Nederlandse suikerfabrikant op een afgelegen Indonesisch eiland in de nadagen van het koloniale tijdperk
⭐️⭐️⭐️⭐️ NRC, ⭐️⭐️⭐️⭐️ Trouw, ⭐️⭐️⭐️⭐️ De Volkskrant

ZO 3 DEC 11:00 DE GROTE SINTERKLAASFILM EN DE STRIJD OM PAKJESAVOND | AL
Sinterklaas komt dit jaar voor de honderdste keer naar Nederland en dat is reden voor een groot feest. Zo wil hij dat ieder kind in Nederland dit jaar een extra cadeautje krijgt.

ZO 3 & DO 7 DEC 20:15 HET SMELT | 16+
Dramafilm Het Smelt is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit.
Eva worstelt met menselijke connectie. Ze is vervreemd van haar ouders en nu haar jongere zus gaat verhuizen, is ze al helemaal eenzaam. Wanneer ze een bericht op social media ziet waarin de herdenking van een lang geleden overleden vriend wordt aangekondigd, brengt dat haar terug naar de zomer waarin ze dertien jaar oud was.
DE VOLKSKRANT ⭐️⭐️⭐️⭐️ “Imponerende rol van de tiener Rosa Marchant”
VPRO CINEMA ⭐️⭐️⭐️⭐️ “Fraaie verfilming van Lize Spits gelijknamige bestseller”
DE TELEGRAAF ⭐️⭐️⭐️1/2 “Een indringend drama over (on-)schuld en verraad”

VR 8 DEC & ⭐️ EXTRA GEBOEKT ⭐️ VR 22 DEC 20:15 ANATOMY OF A FALL | 12+
Elfjarige Daniël vindt zijn vader in de sneeuw, in een plas bloed. Wat is er gebeurd? Dat blijkt precies de ogenschijnlijke eenvoudige vraag waar Justine Triels rechtbankthriller Anatomy of a Fall (eigenlijk: Anatomie d’une chute) antwoord op probeert te geven.
Gouden Palm-winnaar Cannes is een veelgelaagd rechtbankdrama en thriller ineen, met het instituut huwelijk op de snijtafel – glansrol voor Sandra Hüller, die als romanschrijver verdacht wordt van moord op haar echtgenoot, eveneens schrijver.

ZA 9 DEC & ⭐️ EXTRA GEBOEKT ⭐️ VR 29 DEC 20:15 KILLERS OF THE FLOWER MOON | 16+
Oklahoma, begin 20ste eeuw: de vondst van olie op het land van de Osage Nation maakt de leden van het Sioux-volk overnight schatrijk. Velen meten zich de lifestyle van de rijke Amerikanen aan, wat kwaad bloed zet.
Misdaad, verraad en hebzucht: Martin Scorsese mengt de elementen van typisch Scorsese-drama met het verhaal van de Osage Nation, een inheemse stam in Oklahoma die schatrijk werd door de vondst van olie. Met Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone en Robert De Niro.

ZO 10 DEC 11:00 PAW PATROL | 6+
Als een mysterieuze meteoriet neerstort in Avonturenstad, krijgen de PAW Patrol-pups superkrachten en veranderen ze in De Megapups! Voor Skye, het kleinste lid van het team, zijn haar nieuwe krachten een droom die uitkomt.

ZO 10 DEC 14:30 HOOILAND i.s.m. NVWC
In Hooiland spreekt vooral de natuur voor zichzelf. En die laat zien hoe een kale afgegraven vlakte in luttele jaren kan veranderen in een botanische schatkamer vol leven. Het toont hoe veerkrachting natuur kan zijn en hoe, als de juiste omstandigheden worden gecreëerd, dieren, bloemen en insecten weer terugkeren in het hooiland.

ZO 10 & VR 15 DEC 20:15 THE MIRACLE CLUB | AL
In het Dublin van 1968 droomt elke huisvrouw ervan om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Als vriendinnen-voor-het-leven Lily, Eileen en Dolly een een pelgrimstocht naar de heilige stad Lourdes winnen, pakken ze hun kans om zich uit te leven. Starring Dame Maggie Smith

DI 12 LADIESNIGHT, ZO 17 & WO 27 DEC 20:15 ROCCO & JUUL | 9+
Wanneer Sjuul na jaren haar jeugdliefde Rocco weer ontmoet en de vonk weer overslaat, brengt dat onvermijdelijke consequenties met zich mee, want mag en kan je wanneer je al een heel leven hebt geleid voor jezelf kiezen?
NRC ⭐️ ⭐️ ⭐️⭐️, Nederlands Dagblad ⭐️⭐️⭐️⭐️, De Volkskrant ⭐️⭐️⭐️

ZA 16 & ZA23 19:15 WONKA ORIGINELE VERSIE (ENGELS) | 6+
Óók in de kerstvakantie, de Nederlandse versie ‘s middags!
Wonka is gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden.

DI 19 DEC 14:30 IT’S A WONDERFUL LIFE | 6+
Dé kerstklassieker van Frank Capra uit 1946 (zwart-wit) met James Stewart als een wanhopige ondernemer aan de hand van een engel te zien krijgt wat er van zijn lieflijke dorp terecht was gekomen als hij er niet was geweest. Het is de ultieme kerstfilm, want schaamteloos sentimenteel, warm menselijk en voorzien van happy end.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ VPRO Cinema

⭐️ KERSTVAKANTIE ⭐️
ZO 24 DEC 11:00 TEDDY’S KERSTFEEST | AL
Op de kerstmarkt ontdekt Maria een magisch geheim: een teddybeer komt tot leven! Terwijl Maria hem wil winnen, droomt de beer juist van een rijke eigenaar die hem de wereld kan laten zien.

WO 27 & VR 29 DEC, DI 2 & VR 5 JAN 14:30 WONKA (NEDERLANDSTALIG) | 6+
DO 28, ZA 30 DEC & ZA 2 JAN 19:15 WONKA ORIGINELE VERSIE (ENGELS)
Wonka is gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. 
We maken kennis met Willy Wonka, die allerlei heerlijke ideeën heeft en vastbesloten is de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. Wat bewijst dat de beste dingen in het leven beginnen met een droom en dat alles mogelijk is als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten.

WO 27 20:15 ROCCO & JUUL | 9+
Wanneer Sjuul na jaren haar jeugdliefde Rocco weer ontmoet en de vonk weer overslaat, brengt dat onvermijdelijke consequenties met zich mee, want mag en kan je wanneer je al een heel leven hebt geleid voor jezelf kiezen?
NRC ⭐️ ⭐️ ⭐️⭐️, Nederlands Dagblad ⭐️⭐️⭐️⭐️, De Volkskrant ⭐️⭐️⭐️

DO 28 & ZA 30 DEC 11:00 MASHA EN DE BEER | AL
De nieuwe avonturen van Masha en de Beer beginnen bij een bruiloft. En zoals altijd, wanneer Masha van de partij is, volgen er problemen! Maak je klaar voor onverwachte wendingen, verrassende ontmoetingen en oneindig veel plezier!

WO 3 & DO 4 JAN 11:00 WISH (NEDERLANDSTALIG) | 6+
Wish is de gloednieuwe, geanimeerde musicalfilm van Walt Disney Animation Studios! Wonderlijke dingen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren.

DO 4 & VR 5 JAN 20:15 NAPOLEON | 16+
Napoleon is een spectaculaire, actierijke film over de turbulente opkomst en ondergang van de beroemde Franse keizer Napoleon Bonaparte, gespeeld door Oscar®-winnaar Joaquin Phoenix.

VR 5 & ZA 6 JAN 11:00 JIPPIE NO MORE | 6+
Jippie No More! is een originele feelgoodfilm voor de hele familie, die laat zien dat liefde, vriendschap en familie best uitdagend kunnen zijn. Jippie wordt voor het eerst verliefd wordt op Lily, die meer oog lijkt te hebben voor zijn zusje Joe. Wanneer ook de rest van de familie tegen de welbekende gezinsperikelen aanloopt, lopen de spanningen hoog op. Maar als de trouwdag eindelijk aanbreekt, is het de liefde die iedereen weer samenbrengt.
Jippie No More! was geselecteerd als openingsfilm van Cinekid 2023, en won er de de Publieksprijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm én de Jeugdjury Award

Tot gauw in jouw theater!
Tickets > www.theaterdefranscheschool.nl/film

Gegevens

Begin:
vr 5 januari @ 00:01
Einde:
zo 7 januari @ 00:02
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Theater De Fransche School
Telefoon
0345 - 521546
E-mail
kassa@theaterdefranscheschool.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater De Fransche School
Havendijk 1
Culemborg,
Telefoon
0345 521 546
Bekijk de site van Locatie