Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Films APRIL in De Fransche School

di 23 april @ 00:01

FILMS APRIL

❤️ Word hartsvriend en krijg €2,50 korting op je filmkaartje!
Tot gauw in jouw theater!
> www.theaterdefranscheschool.nl/film

WOE 3 APR 20:15 BONNARD, PIERRE ET MARTHE | 12+
Als de schilder Pierre Bonnard op een dag de raadselachtige Marthe ontmoet, is hij op slag verliefd. Zijn kunstzinnige vriendengroep heeft echter zijn bedenkingen bij deze nieuwe muze, die de carrière van Pierre weleens in de weg kan zitten. Het idyllische leven verandert wanneer hij de jonge kunststudente Renée ontmoet; een ontmoeting die Marthe ertoe drijft haar lot in eigen handen te nemen.

DO 4 & WOE 10 & ZO 21 APR 20:15 WICKED LITTLE LETTERS | AL
Een ‘heerlijk vulgair’ en messcherp zwarte komedie-mysterie vol Britse humor met Oscar en BAFTA winnaar Olivia Colman en Oscar en BAFTA genomineerde Jessie Buckley in de hoofdrollen.

ZO 7 APR 10:00 KATAK, DE DAPPERE BELOEGA | AL
Je hoeft niet groot te zijn om dapper te zijn!
De jonge beloega Katak loopt iets achter in zijn ontwikkeling. Terwijl al zijn leeftijdsgenoten allemaal wit zijn geworden, iets wat op hun leeftijd normaal is, blijft Katak grijs. Hierdoor wordt hij wat gepest door zijn leeftijdsgenoten. Hij wil bewijzen dat hij wel degelijk volwassen is. Daarom vertrekt hij op een spannende reis naar het Grote Noorden om de laatste wens van zijn oma in vervulling te laten gaan.

ZO 7 APR 14:00 VAN DE KOELE MEREN DES DOODS
i.s.m Voet van Oudheusden
Filmcyclus 2023-2024 “Tijdsbeelden” Historische Films op Zondag. Van de koele meren des doods (1982) onder regie van Nouchka van Brakel, gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijver-psychiater Frederik van Eeden. Met in de hoofdrollen Renée Stoutendijk en Derek de Lint.

ZO 7 APR 20:15 SONGS OF EARTH | 9+ ⭐️ EXTRA GEBOEKT ⭐️
IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van de natuurfilm Songs of Earth.
Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar ouders, die na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren.

DI 9 APR 20:15 LADIES NIGHT: BUENAS CHICAS | 12+
illie is een superambitieuze junior advocaat met het hart op de tong. Maar nadat ze een belangrijke zaak heeft verpest, dreigt ze te worden ontslagen. Om dit te voorkomen gaat ze met haar beste vriendinnen Allegra en Coosje op wijnreis naar het zonnige Spanje. Billie’s werkelijke doel? Haar baan behouden door de Spaans-Nederlandse wijnboer Bruno te overtuigen om zijn wijngaard op te geven en zijn grond te verkopen aan Billie’s cliënten die daar een golfresort willen bouwen.

DO 11 20:15 THE ZONE OF INTEREST | 12+ ⭐️ EXTRA GEBOEKT ⭐️
Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad met ‘dit genadeloos meesterwerk’ (BBC ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️).
Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller, Anatomy of a Fall) voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen. 
Trouw  ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ : “The Zone of Interest’ toont de morele leegte pal naast het vernietigingskamp”.
AD  ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ : “Auschwitz in je achtertuin: meesterwerk The zone of interest maakt koud tot op het bot”

ZA 13 APR 20:15 POOR THINGS | 16+
Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe).
Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat.

ZO 14 APR 10:00 FAMILIEFILM FIEN & TEUN, CIRCUS OP DE BOERDERIJ | AL
Vier het allerleukste verrassingsfeest ooit samen met Fien, Teun en al hun dierenvriendjes in hun gloednieuwe bioscoopfilm! Met vrolijke bekende én nieuwe liedjes.
Sebastiaan het Varken is bijna jarig en dat willen Fien en Teun vieren met het leukste feestje ooit. Lukt het Fien en Teun om het circus op tijd af te krijgen voor de verjaardag van Sebastiaan?

ZO 14 APR 20:15 NEEM ME MEE | AL ⭐️ EXTRA GEBOEKT ⭐️
Een gevarieerd groepje senioren trekt naar een vakantieoord, treft daar niet alles aan zoals verwacht, maar leeft niettemin helemaal op.
NRC ⭐️ ⭐️ ⭐️ De Volkskrant ⭐️ ⭐️ ⭐️ Trouw ⭐️ ⭐️ ⭐️

DI 16 APR 14:30 TOPFILM ALS IK MIJN OGEN SLUIT | AL
In Als Ik Mijn Ogen Sluit vertellen vrouwen die de Japanse kampen hebben overleefd over hun ervaringen en hoe zij daar later in hun leven mee omgingen. De vrouwen waren nog maar meisjes toen zij gevangen zaten. Wat zij gezien en meegemaakt hebben, heeft diepe littekens achtergelaten, die nog steeds niet zijn genezen of verdwenen. Wanneer de vrouwen hun ogen sluiten, komen deze ‘vergeten’ verhalen opnieuw naar boven. Er zijn weinig foto’s en er is bijna geen filmmateriaal van de kampen, maar er zijn honderden tekeningen gemaakt door de vrouwen en kinderen in het kamp.

VR 19 & DO 25 APR 20:15 THE PROMISED LAND | 16+
Historisch drama over de vaderloze kapitein Ludvig von Kahlen (Mads Mikkelsen), die ervan overtuigd is dat zijn vader van adel was en hij daarom recht heeft op een stukje land.
1755, Denemarken. Kapitein Ludvig Kahlen heeft zichzelf als doel gesteld de ongetemde Deense heide leefbaar te maken om in naam van koning Frederik V een kolonie te bouwen. In ruil hiervoor verwacht hij een koninklijke titel met bijbehorende eer en rijkdom. Kahlen heeft er echter al snel een vijand bij.

ZA 20 & VR 20 & ZO 28 APR 20:15 APR DE TERUGREIS | 9+
Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is.

WO 24 APR 20:15 Une Belle Course | 12+ ⭐️ NIEUW ⭐️
De 92-jarige Madeleine belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.

ZO 28 APR 10:00 FAMILIEFILM VOS EN HAAS REDDEN HET BOS | AL
Er gebeuren vreemde dingen in het bos.
Uil is verdwenen en ’s nachts is er uit het niets een groot meer verschenen dat het bos bedreigt. Hebben die twee met elkaar te maken? Vos en Haas beginnen aan een spannend avontuur om Uil te vinden, terwijl hun achtergebleven vrienden vechten tegen het stijgende water. Zullen Vos en Haas Uil op tijd vinden? Zal het bos gered worden?

ZO 28 APR 14:30 GROENKIJKERS ism Natuur- en Vogelwacht Culemborg
Naprogramma met de Gouden Haas: De Groene Kliniek
Een film over liefde, verwondering, verdriet en hoop, met theatraal nagesprek: last van avocadoschaamte, treintrots, milieumelancholie, eco-woede, of biodiversiteitsverliesverdriet? De theatrale installatie De Groene Kliniek van De Gouden Haas is de eerste fysieke ‘safespace’ ter wereld waar je bij een deskundig team van psychologen terecht kan met je kleine of grote klimaatzorgen.

DI 30 APR 14:30 FAMILIEFILM VLINDERVRIENDEN | 6+
Vlindervrienden en het Grote Avontuur is een hartverwarmend verhaal over de moedige, maar onhandige éénvleugelige, vlinder Patrick.
Wanneer Patrick niet deel mag nemen aan het jaarlijks vlinderavontuur – de migratie van de monarchvlinder – verstopt hij zich in een trailer om toch mee te kunnen. Samen met de hulp van zijn beste vriend, de klungelige rups Marty, en Jennifer, een vlinder met hoogtevrees, wordt Patrick een onwaarschijnlijke held.

Tot gauw in jouw theater!
> www.theaterdefranscheschool.nl/film

Gegevens

Datum:
di 23 april
Tijd:
00:01
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Theater De Fransche School
Telefoon
0345 - 521546
E-mail
kassa@theaterdefranscheschool.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater De Fransche School
Havendijk 1
Culemborg,
Telefoon
0345 521 546
Bekijk de site van Locatie