Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ganesha – muziektheater

do 22 juni 2023 @ 20:00 - ma 26 juni 2023 @ 20:00

€27,00

Ganesha’ vertelt op een prachtige ontroerende en herkenbare manier over liefde, vriendschap, acceptatie, rouwverwerking, verlies en afscheid. Het is het verhaal van de twee vriendinnen Karin en Margreet die besluiten om nu eens niet naar het gebruikelijke Spanje op vakantie te gaan, maar om iets meer van de wereld te zien.

Ze laten hun beide echtgenoten thuis en besluiten om samen twee weken door India te reizen. Het verhaal start op de luchthaven waar de twee dames zich door de paspoortcontrole moeten worstelen. Wanneer dat niet echt verloopt zoals gepland, start het eerste gekibbel tussen de dames. Margreet is gebonden aan regeltjes, is een doemdenker, heeft behoefte aan controle en structuur. Karin is eerder het alternatieve type dat openstaat voor nieuwe impulsen en zoekt naar een beetje avontuur en spiritualiteit. Wat de één adembenemend vindt, is voor de ander gruwelijk. Dit zorgt geregeld voor onenigheid tussen Margreet en Karin.

Al snel blijkt dat beide vrouwen naast hun gewone bagage ook heel wat emotionele bagage met zich meedragen. Het land waarvan gezegd wordt dat je daar vooral jezelf tegenkomt, overvalt de dames dan ook. Samen met hen wordt de kijker met hun problemen uit een onverwerkt verleden geconfronteerd. De vriendinnen beleven een reis langs herinneringen, angsten, geheimen en gevoelens. Ze worden zonder dat ze dat zelf doorhebben daarin begeleid door Ganesha, de Indiase God van de reizigers. Hij staat bekend als de Hindoegod van succes en vernietiger van alle kwaad en obstakels. Hij ziet de twee, biedt hulp, geeft commentaar, biedt inzichten, confronteert, choqueert, troost en heeft lief. In alles wat ze ondernemen weten ze zich gesteund door dit personage, dat steeds in een andere hoedanigheid in het verhaal opduikt. Deze God vernietigt immers alle obstakels en staat voor een nieuw begin waarvoor ook de vriendinnen staan. De twee vriendinnen voltooien de reis door India uiteindelijk bij de Taj Mahal. “Wat kan men zeggen bij het zien van zoveel schoonheid”

Cast:

Margreet: Maaike Widdershoven
Karin: Marleen van der Loo
Ganesha: Jeroen Phaff
De andere man: Alexander Boone

Ganesha is gebaseerd op het toneelstuk ‘a Perfect Ganesh’ van Terrance McNally

Gegevens

Begin:
do 22 juni 2023 @ 20:00
Einde:
ma 26 juni 2023 @ 20:00
Kosten:
€27,00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/ganesha-muziektheater/

Organisator

stichting Theater
Telefoon
0031 (0) 6 408141676
E-mail
info@stichtingtheater.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie