Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerst in het Weeshuis -AFGELAST-

zo 26 december 2021 @ 12:00 - zo 9 januari 2022 @ 17:00

€2,50

Deze kerst staat het Elisabeth Weeshuis in het teken van Elisabeth, de vrouw en haar goede daden. Kom je kennismaken met Elisabeth tijdens een theatrale wandeling door de historische binnenstad van Culemborg? Leuk in combinatie met een bezoek aan het museum, waar de tafel van de protectoren, de bestuurders van het weeshuis, feestelijk gedekt is. Help Kaat de keukenmeid bij het tekenen van een feestmaal en kom je verkleden en spelen op zolder. Op tweede kerstdag en in de tweede week van de kerstvakantie serveert de keukenmeid buiten op het vuur gratis eenvoudige spijzen van toen. 

Op het Weeshuisplein staat een grote wensboom versierd met engeltjes. Culemborgers zullen de engeltjes herkennen, ook dit jaar zal het monument aan de spoorbrug over de Lek transformeren tot een verlichte Engel. Naar idee en ontwerp van het collectief van kunstenaars en stadmakers De Vrijstad Drukker. De engel symboliseert de saamhorigheid in de stad, ook nu we op afstand moeten leven van elkaar. Inwoners die iemand moeten missen deze kerstvakantie kunnen op het Weeshuisplein een engeltje beschrijven met een wens. Elisabeth zal vijf wensen in vervulling laten gaan. 

Wat fijn dat het museum open is deze kerstvakantie en dat doen we graag veilig, daarom is reserveren voor de stadswandeling verplicht: weeshuismuseum.nl/kerst € 2,50 per persoon. Dagelijks in de kerstvakantie om 13.00 uur. Leuk voor kinderen en (groot)ouders. 

Het museum is veilig te bezoeken met een coronatoegangsbewijs. 

Eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten

Gegevens

Begin:
zo 26 december 2021 @ 12:00
Einde:
zo 9 januari @ 17:00
Kosten:
€2,50
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Elisabeth Weeshuis Museum
Herenstraat 29
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon:
0345-513 912
Bekijk de site van Locatie