Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landelijke dag van de biodiversiteit

zo 22 mei 2022 @ 13:00 - 16:00

Kom 22 mei naar de landelijke dag van biodiversiteit in de thee tuin van Ada Wille, Honddijk 2
Culemborg!

Honddijker Bijenhotel
Er wordt een nieuw bijenhotel naar eigen ontwerp en gebouwd door de Stadswerkplaats in de theetuin gezet. Help je mee met vullen?

Infowand Kuilenburger Polder Plan
Het afgelopen jaar hebben we samen met andere grondeigenaren gewerkt aan een begin van de ‘droge dooradering’ ( de aanplant van landschapselementen) van de
polders Redichem en de Geeren. Wil je zien wat we hebben kunnen planten en wat er nog gaat gebeuren: het staat op een grote informatiewand onder de nieuwe overkapping in de theetuin.

De Fruitmotor en Gonzend Rivierenland
De heerlijke sapjes van de Fruitmotor al eens geproefd? Gerrit Keijzer van De Fruitmotor laat je proeven van de appelsprankel, kers-bes of framboos. Ook te koop in de theetuin.
Gonzend Rivierenland heeft als doel om meer bloemrijke plekken voor wilde bijen en andere dieren te realiseren zodat de biodiversiteit in Rivierenland weer gaat toenemen.
Door allerlei biodiverse pareltjes met elkaar te verbinden ontstaat een sterkere ecologische structuur, waarmee ook het landschap verrijkt wordt!
In de Kuilenburger Polder zijn hier prachtige voorbeelden van te zien: er is een poel gegraven, bloemenvelden ingezaaid en een bijenhotel geplaatst.

NVWC- Natuur- en Vogelwacht Culemborg
De nestkastenwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht geven tekst en uitleg bij het maken , ophangen en schoonmaken van nestkasten.
Stadswerkplaats – Coöperatie van Makers
• verkoop bijenhotels
• verkoop nestkasten
• verkoop hapjesplanken
• activiteit: maken van sleutelhangers van plaatselijk gekapt hout.

Ellen van Vollenhoven
Guerilla gardening, gevel-, kruiden-, balkontuintjes of stadstuintje: Beeldend kunstenaar Ellen van Vollenhoven heeft groene vingers en geeft advies hoe ook jij de tuin biodiverser kan maken!
Wil je zien wat zij zoal aan projecten, tekeningen en foto’s maakt, zaden en plantjes ruilen of horen over haar dahlia verzameling? Voor meer informatie www.ellenvanvollenhoven.nl

Er is een gezellige nieuwe ruimte in de schuur gebouwd. Hier zullen de volgende mensen hun werk laten zien:

Yvonne Broer: natuurfotografie
Er is een foto expositie van Yvonne haar leukste natuurmomenten, zo kwam ze een koekoeksjong tegen, burlende herten, dansende spreeuwen etc.

Marjolijn de Winter illustraties en dessins
Marjolijn de Winter maakt illustraties en dessins die vaak de  moestuin als onderwerp hebben. Op dit moment werkt ze aan een prentenboek over de eik en alles wat daarin leeft, met in de hoofdrol de zeldzame eikelmuis. Wil je meer weten? Kom dan vooral even kijken.

Merith Bouma – taxidermist
Altijd al wilde dieren van heel dichtbij willen zien? Dat kan! Merith Bouma is preparateur, gespecialiseerd in het opzetten van (verongelukte) vogels. Zij exposeert met een aantal door haar geprepareerde vogels, uil van Europa! Ook geeft zij tekst en uitleg hoe je zo’n vogel weer in elkaar zet

HONDDIJK 2 I CULEMBORG
Verder vind je er brochures van Stichting Landschapsbeheer
Gelderland en diverse literatuur om geïnspireerd en
geïnformeerd te raken.
En natuurlijk is er koffie/ thee/sapjes en verse taart te koop!

Gegevens

Datum:
zo 22 mei 2022
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Honddijker Theetuin
Honddijk 2
Culemborg,
Bekijk de site van Locatie