Laden Evenementen

« Alle Evenementen

LekArt Air mei: Xousha Eisenhardt

wo 1 mei - vr 31 mei

LekArt Air is een ‘artist in residence’ bij Werk aan het Spoel, Culemborg. Een indrukwekkende natuurlijke omgeving waarin startende kunstenaars de gelegenheid krijgen zich verder te ontwikkelen. Hierin worden ze ondersteund met kennis en kunde die ingezet wordt afhankelijk van de ontwikkelbehoefte van het talent. Dit wordt gedaan door experts uit het vakgebied waar de kunstenaar zich verder in wil bekwamen.

Tijdens de residentie in mei zal Xousha Eisenhardt werken aan de ontwikkelingsfase van video-installatie project ‘De Monding’. Zij doet onderzoek naar zowel het inhoudelijke als naar de vorm. Xousha ontwikkelt het script, regie concept en maak ontwerpen van kostuums, filmset en attributen. Aangezien zij van plan is om te filmen op diverse locaties rondom de Lek, spot zij hier de filmlocaties. Het kledingstuk jurk zal in de film een prominente plek innemen als verbinding tussen de twee hoofdpersonages. Bij het ontwerpen van de jurken laat zij zich inspireren door verschillende materialen en culturele invloeden en verweeft deze met de historische achtergrond van de locatie.

Bezoekers zijn van harte welkom om de residentie te bezoeken en met de kunstenaars in gesprek te gaan, hun proces te volgens, het resultaat te bewonderen en eventueel een workshop te volgen.

Gegevens

Begin:
wo 1 mei
Einde:
vr 31 mei
Evenement Categorie:

Locatie

LekArt Atelier op Werk aan het Spoel
Bomvrij Noord, Goilberdingerdijk 40
Culemborg,
+ Google Maps