Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Menagerie machinerie

za 4 februari 2023 @ 11:00 - zo 5 februari 2023 @ 16:00

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari presenteert kunstenaar Daan van der Pluijm zijn werk op Werk aan het Spoel, de plek waar hij de afgelopen maand als Artist in Residence verbleef.

“Het gebeeldhouwde landschap op het Werk aan het Spoel vind ik erg prikkelend. Geen grassprietje is aan het toeval overgelaten,” aldus Van der Pluijm. Juist deze gemaaktheid biedt hem de perfecte omgeving om zijn thematiek die gaat over menselijk handelen in de natuur en de illusie van maakbaarheid verder uit te diepen. Geïnspireerd door de combinatie van de militaire geschiedenis in de omgeving en gekleurd door de kale bleekheid van het winterse landschap heeft dat geleid tot een collectie van machines.

De kunstinstallatie bestaat uit drie onderdelen die het Werk aan het Spoel-terrein grotendeels zullen vullen. De eerste machine is Second silence, een hoge omroepmast die het omgevingsgeluid met een vertraging ten gehore brengt. Dit benadrukt de natuurlijke geluiden van de zingende vogels en het ruisen van de wind, terwijl het tegelijkertijd verstoord.

Het tweede onderdeel is Birds calling, een verzameling telefoons die verspreid langs de noordelijke omwalling van het fort zijn opgehangen. Iedere telefoon heeft zijn eigen ritme en klank zoals elke vogel zijn eigen lied heeft.

Poly Moose, het derde deel van de machinerie, is een beeldengroep van drie elandkalfjes die op één van de bunkers binnen het WahS zijn geplaatst. In een kooi van schapennetten stuiteren ze op het dak van de bunker en maken ze samen een polyrythme dat door de tijd varieert.

Het werk van Van der Pluijm is te bezichtigen op zaterdag 4 en zondag 5 februari van 11.00 tot 16.00 uur. Alle kunstwerken staan op de Noordzijde van Werk aan het Spoel en het terrein is vrij toegankelijk. Meer informatie over Daan van der Pluijm en zijn werk op: www. lekart.nl

 

 

Gegevens

Begin:
za 4 februari 2023 @ 11:00
Einde:
zo 5 februari 2023 @ 16:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Werk aan het Spoel
Goilberdingerdijk 40
Culemborg,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie