Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de Nacht

za 29 oktober 2022 @ 19:00 - 21:30

Ontdek de donkere uiterwaarden rondom Werk aan het Spoel. Ook dit jaar organiseren wij weer een culturele activiteit tijdens Nacht van de Nacht. Dit keer in samenwerking met Theater aan de Slag; een Hangavond.

De Hangavond is al een vertrouwd begrip in Theater aan de Slag; deze sessies danken hun naam aan de ‘Hang’ waarop Peter Elbertse speelt. De klanken van de hang onderstrepen de aparte sfeer op het fort in het donker.

Parallel aan deze klanken verzorgen onze gidsen wandelingen op en rond het fort waarbij ze de verhalen vertellen over het fort, haar geschiedenis en omgeving.

De klanken en wandelingen beginnen om 20:00, 20:30 en 21:00 uur. De klanken duren steeds twintig minuten.
Entree: gratis
Opgeven is niet noodzakelijk.

 

Hang
De Hang of HandPan drum is voor sommigen een onbekend instrument, voor vele anderen hét instrument van de 21ste eeuw. Mensen worden geraakt door het unieke warme geluid en de ongekende muzikale mogelijkheden van dit prachtige instrument. Iedereen die de Hang een keer live heeft gehoord is zeer onder de indruk van de Mediterrane, bijna oosters aandoende klanken.

De ‘Hang’ kwam in 2000 op de markt. Het is ontwikkeld en gefabriceerd door Zwitserse instrumentmakers (PanArt, Bern), oorspronkelijk steeldrumbouwers. De hang is gemaakt van speciaal gehard metaal met bovenop een centrale noot (genaamd ‘Ding’) en daaromheen, in een cirkel 7 of 8 verschillende toonhoogten. De hang wordt voornamelijk gespeeld met vingers en handen, daar komt ook de naam vandaan; ‘Hang’ in het dialect van Bern betekent ‘Hand’.

Peters ‘first encounter’ met de  UFO achtige ‘Hang’ was in 2005 in het Parc Güel in Barcelona. Daarna wilde hij zo snel mogelijk achterhalen hoe hij dit instrument in zijn bezit/handen kon krijgen; Peter bespeelt de hang sinds 2006.

Gegevens

Datum:
za 29 oktober 2022
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Werk aan het Spoel
E-mail
info@werkaanhetspoel.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Werk aan het Spoel
Goilberdingerdijk 40
Culemborg,
Bekijk de site van Locatie