Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start Fortenseizoen met lezing: ‘Wisseling van de wacht’

zo 16 april 2023 @ 13:30

Op zondagmiddag 16 april houden Harry Harsema, samensteller en uitgever van Wisseling van de wacht, en Jeroen Bosch, van wie foto-essays in het boek zijn opgenomen, in de Genieloods op Werk aan Spoel lezingen over de revitalisatie van het monumentale werelderfgoed.
Door het waterrijke landschap van West-Nederland slingert zich een gordel van bijna honderd monumentale forten de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Ze vertellen het bijzondere verhaal hoe ons land met een ingenieus watersysteem en indrukwekkende bouwwerken zijn verdediging organiseerde.
Onlangs zijn deze verdedigingswerken als Hollandse Waterlinies samen tot UNESCO Werelderfgoed verklaard. Het behoud van het erfgoed ging hand In de hand met vernieuwing. Prachtige eigentijdse ontwerpen voegden zich In de historische omgeving. Het voorbeeldig gereconstrueerde Werk aan het Spoel aan de dijk langs de Lek in Culemborg is een van de hoogtepunten van de reconstructie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
In de eind vorig jaar bij uitgeverij Blauwdruk uitgekomen publicatie Wisseling van de wacht worden de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam voor het eerst samen beschreven. Zowel de ontwikkelingsgeschiedenis als de creatieve aanpak van ontwerpers, ondernemers, bestuurders en vele vrijwilligers komen in het boek aan bod. Kaarten, foto-essays en unieke dronebeelden tonen hoe natuur, recreatie en bedrijvigheid dit fascinerende linielandschap nieuw leven hebben ingeblazen.
Datum: 16 april
Locatie: Genieloods op Werk aan Spoel
Tijd: 13:30 uur
Entree: € 7 (incl. koffie/thee en rondleiding op en rondom Werk aan het Spoel)

Gegevens

Datum:
zo 16 april 2023
Tijd:
13:30
Evenement Categorie:

Organisatoren

Werk aan het Spoel
LekArt

Locatie

Werk aan het Spoel
Goilberdingerdijk 40
Culemborg,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie