Cultuurplatform

door Youetta Visser – bron: Culemborgse Courant

Niet veel te doen op een winterse zondag in Culemborg? Deze winter kun je aan het eind van de middag richting Theater aan de Slag fietsen en daar onder het genot van een drankje luisteren naar singer-songwriters. Elke eerste zondag van de maand treden ze twee aan twee op, ieder met eigen songs. Ondertussen vertellen ze het verhaal achter het liedje. Om deze ‘Easy Sundays’ compleet te maken, kun je daarna aanschuiven bij de Griek om de hoek.

Culemborger Walter Wilhelm heeft het bedacht: “Schrijver Joost Zwagerman vertelde een paar jaar geleden bij DWDD zo enthousiast over kunstenaars en hun werk, dat iedereen er zin in kreeg. Ik ben boeker en was benieuwd: werkt het ook zo met muziek, dat je nog meer van liedjes geniet als je meer van een song en de maker weet? Inmiddels heb ik een poule van songwriters verzameld. Ze gaan zonder setlist het podium op. Zo ontstaat een unieke voorstelling, waarin ze ook in gesprek gaan met elkaar en het publiek.”

Deze reeks van vijf zondagen is een samenwerking tussen Tomey en Verstegen, Theater aan de Slag, Knossos en StoryTelling@… In de boekhandel kun je de cd’s van de muzikanten kopen. Wilhelm: “Door de samenwerking hopen we meer mensen te bereiken.” Dat werkt; de eerste voorstelling was een succes. Het publiek  genoot van Florian Wolff en de Utrechtse songwriter Mees.

Zondag 5 januari zijn Peter van Vleuten en Karl Adams aan de beurt. Wilhelm: “De eerste is inderdaad de broer van Diederik, de cabaretier. Hij heeft net zo’n warme stem.” Karl Adams is ook niet de minste: hij begeleidde bijvoorbeeld Liesbeth List. De zondagen hierna volgen onder andere Daan Hofman, Bart van der Lee en Daniel Versteegh. Een lekker uitje voor iedereen die graag wat drinkt met bekenden en kennis wil maken met muzikanten. En voor degenen die thuis met een gitaar op schoot dromen van een leven als singer-songwriter natuurlijk.

1e zondag van de maand – StoryTelling@ Theater aan de Slag, 16.00 uur.