Cultuurplatform

De jeugd in Culemborg hoeft zich niet te vervelen in de voorjaarsvakantie. Theater De Fransche School organiseert van donderdag 20 februari t/m zaterdag 22 februari een Jeugdfilmfestival voor alle leeftijden. Van Mees Kees tot Bro’s voor Ho’s.

Door Youetta Visser – bron: Culemborgse Courant

Thuis kan iedereen natuurlijk een DVD afspelen of een film downloaden, maar naar de film blijft toch een gewild uitje. In het donker met z’n allen kijken. Samen lachen en soms een traan wegpinken. De meeste jonge kijkers hopen ook op frisdrank of popcorn in de pauze. De zusjes Sanne (11) en Lisa (8) Brans hebben mazzel. Hun moeder heeft twee films gereserveerd. Ze beginnen de middag met ‘Mees Kees op Kamp’, naar het succesvolle boek van Mirjam Oldenhave. Lisa gaat voor het eerst in Culemborg naar de film: ,,De eerste film van Mees Kees heb ik niet gezien. Ik heb wel eens een boek van Mees Kees gelezen.” Sanne: ,,Op school zeggen vriendjes en vriendinnen dat Mees Kees een hele leuke film is.” Na deze film blijven Sanne en Lisa zitten voor de tweede film die dag, de Disneyfilm ‘Frozen’. Hun moeder maakte gebruik van een actie van KleurrijkWonen. Mirella van Maaren van KleurrijkWonen legt uit: ,,Huurders met een WoongoudVoordeelpas krijgen korting bij diverse winkeliers en bedrijven. Ook Theater de Fransche School doet mee. Ditmaal maken we mede het Jeugdfilmfestival mogelijk en kunnen huurders lekker voordelig met de kids naar de film.” Er zijn films voor alle leeftijdscategorieën; naast de genoemde films kunnen tieners naar avonturenfilm ‘The Hobbit’ en de hele familie kan naar ‘Finn’. Ook zonder korting goedkoop: €5,- per persoon.

Alle activiteiten deze vakantie zijn te vinden op de website van Stadsmuis. Zo is er op 22 februari op Werk aan het Spoel een Japanse spelletjesmiddag, zoals Go of Mahjong. ,,Hai” zou een Japanner zeggen, beleefd buigend. Mahjong is eigenlijk een Chinees spel.