Cultuurplatform

door Aniek van Hoek, leerling 5 VWO bij Lek & Linge

‘Kinderen zijn de toekomst’, een bekende uitspraak die ook geldt voor kunst en cultuur. Wat mooi om te zien dat er steeds meer jongeren interesse hebben gekregen voor cultuur. Wat leuk om te bedenken dat zij nog eerder dan ik hebben ontdekt wat Culemborg te bieden heeft. En wat leuk om elkaar dan te spreken.

Dit jaar begon voor mij met een interview bij Li-Jo Art over de nieuwe expositie Rood en de leerlingen van het KWC hebben mij zeker nieuwsgierig gemaakt naar hun werk. Het was mijn eerste interview voor de cultuurpagina, waarvoor ik schrijf namens Lek en Linge, en ik had geen idee wat ik kon verwachten.  Een aangename verrassing kan ik het dus gerust noemen!

‘Dat kan ik ook, ‘ was vroeger de reactie van Charlotte van Breda, een leerling van het KWC, als ze een schilderij zag en die uitspraak klinkt mij bekend in de oren…  Bijzonder dus om te ontdekken dat ik niet de enige ben wier mening over kunst en cultuur op losse schroeven staat, ook al liggen schrijven en schilderen soms ver uit elkaar. Bijzonder dat er bij een expositie zoveel meer komt kijken dan je denkt, net als bij het schrijven van een artikel. De cultuurpagina opent nieuwe deuren, zowel letterlijk als figuurlijk, en ik hoop dat er nog veel meer van zulke interviews voor mij in het verschiet liggen!