Cultuurplatform

De sixties- en seventies-avond in Partycentrum De Lantaarn is twee keer per jaar een feest van ontmoeting. Met de muziek, met de herinneringen, en heel soms ook met de geliefden van toen. Sinds 2002 zijn de bezoekers van De Lantaarn getuige van gemoedelijkheid bij de klanken van de jaren ’60 muziek. Op zaterdag 22 maart van 20.30 uur tot in de late uurtjes kan het publiek opnieuw gaan swingen op de gouwe ouwen.

Door Henriett Somlai

,,Ik ben groot fan van de muziek uit de jaren ’60. Satisfaction van The Rolling Stones is één van mijn favorieten”, vertelt Piet van Oort, organisator van het dansevent. ,,Tijdens de sixties- en seventies-avond ga ik helemaal terug naar de sferen van mijn pubertijd. Het is fantastisch om te zien wat zo’n avond bij het publiek losmaakt. Sommige mensen kleden zich zelfs volgens de mode van toen. Het is één groot gezellig gebeuren.” Van Oort is geen onbekende Culemborger. Hij was 25 jaar geleden de oprichter en drijvende motor achter het ontstaan van het jaarlijkse Oldtimer-event. ,,Ik hou van Culemborg. Binnenkort  ga ik met pensioen en hoop ik misschien meer nieuwe events te kunnen ontwikkelen voor dit mooie stadje . ,,Voorlopig richt Van Oort zich op het organiseren van de dansavond in maart. Deze keer met Pete and The Driftin’ Five, een band die uitblinkt in de meerstemmige zang van hits van The Searchers en The Fortunes. ,,Op een gegeven moment krijg je adressen van muzikanten toegespeeld met tips om te gaan luisteren. Dat doe ik dan ook altijd met onze webdesigner Theo van Haarlem. Want de muziek moet wel toegankelijk zijn voor een grote groep.” Dat Van Oort hartstochtelijke ambassadeur is van de jaren ‘60 muziek blijkt ook uit zijn uitspraak. ,,Mijn kinderen kennen veel songs uit de jaren ‘60, omdat we bij lange autoritten altijd luisterden naar mijn favoriete Gouwe Ouwe nummers.”

Meer informatie: www.sixtiesculemborg.nl